Site icon A3 Haber

“Çocuklu yoksul ailelere yardım” teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi!

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın Meclis’e sunduğu “yoksul ailelere yardım yapılmasını” öngören kanun teklifi AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın, her türlü acil durum, afet ve salgın hastalık döneminde yardıma muhtaç durumda olan 0-6 yaş grubu çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını öngören kanun teklifi, AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedildi. Teklifin reddedilmesi CHP’li Engin Altay’ın ‘Millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor’ sözlerine, AKP’li Şahin Tin’in ‘O zaman aç değiller’ şeklindeki cevabını akıllara getirdi.

Aydoğan, hazırladığı kanun teklifi ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecinde yaşanan büyük yoksulluğun altını çizerek şunları söyledi:

“Her gördüğümde gözlerim doluyor”

Marketlerde bebek mamalarına takılan alarmları hatırlatan Aydoğan şöyle devam etti:

Teklif, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu”nun 2’nci maddesine bir ek yaparak her türlü acil durum, afet ve salgın hastalık döneminde fakir, muhtaç durumda bulunan insanların 0-6 yaş grubu çocuklarının temel ihtiyaçlarının karşılanmasının fon kurulu ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla belirlenecek kriterler ve süreler içerisinde karşılanmasını istiyordu.

Exit mobile version