A3 Haber

MHP’li belediyede 100 at kayıp: Başkan istifa etti, atların akıbeti bilinmiyor

MHP’li belediyede 100 at kayıp: Başkan istifa etti, atların akıbeti bilinmiyor

MHP’li belediyede 100 at kayıp: Başkan istifa etti, atların akıbeti bilinmiyor
Nisan 21
00:04 2021

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddialarının ardından, Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasının işleme konulduğunu belirtip belediye başkanları listesinden de düşürüldüğünü açıkladı. Keskin, “Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda alınan kararla, Adalar’da atlı fayton taşımacılığı sonlandırıldı. Belediye, satın aldığı atları da sahiplendirdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelere teslim edilen atlardan 100’ü 13 Ağustos 2020 ve 18 Ağustos 2020 tarihlerinde Dörtyol Belediyesi’ne hibe edildi. Üzerinde kaybolmasına karşı çip bulunan atlardan biri, taşınma sırasında telef oldu. Aradan geçen süre içerisinde hibe 99 atın kaybolduğu öne sürüldü. Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız savcılığa verdiği dilekçede, “Her ne kadar 100 adet atın evrak üzerinde Dörtyol Belediye Başkanı ve belediye memuru tarafından imzalanarak teslim alındığı görülse de Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ve belediyemiz tarafından fiziki olarak teslim alınmamıştır” ifadelerini kullandı.

İBB: Teslim edildi

İBB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, atların 50’şerli gruplar halinde gönderiminin yapıldığını kaydederken, şöyle denildi: “Sevkiyat 50’şerli gruplar halinde iki seferde tamamlanmıştır. Bir sevkiyatta taşınır işlem fişini Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, diğer sevkiyatta ise Dörtyol Belediyesi Memuru Ferhat Erkin imzalayarak sevki yapılan hayvanları teslim almışlardır. Bu noktadan sonra 100 atın mülkiyeti ve sorumluluğu Dörtyol Belediyesi’ne geçmiştir.”

Adli ve idari soruşturma

Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün de Dörtyol Kaymakamlığı’nın talimatları doğrultusunda konuyla ilgili başlattığı idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Durmaz: İstifası işleme konuldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Durmaz, “İstanbul BŞB’den aldığı atlar nedeniyle, adli ve idari soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sn. Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, belediye başkanları listemizden de düşürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Başkan Keskin: Partime zarar gelmesin diye istifa ettim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddialarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın istifasının işleme konulduğu ve belediye başkanları listesinden de düşürüldüğünü açıkladığı Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamada bulundu. Partisine zarar gelmemesi için istifa ettiğini anlatan Keskin, “Getirdiğimiz atlardan dolayı sosyal medyada veya diğer medyalarda şahsıma yapılan hakaretleri es geçiyoruz. Ancak tam 50 yıldır şerefle, şanla taşıdığım uğruna can verdiğim Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan saldırıyı bir nebze hazmedemedik. Bunun için de yıllarını vermiş, lise çağından bu yana bunun mücadelesini vermiş bir insan olarak, ‘daha çok partimize zarar gelmesin’ diye, içimiz kan ağlayarak, belki daha kötü şeyler başımıza gelse bu kadar ağrıma gitmeyerek Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ettim. Tabii ki devletin bu husustaki araştırması soruşturması devam ediyor. Onlar sonuçlanana kadar da bir daha yorum yapmayacağız. Mevlam ne eylerse güzel eyler” dedi.

“Atların akıbeti bilinmiyor”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddiaları sonrası Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasıyla sonuçlanan tartışmanın ardından Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, atların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Atların kağıt üzerinde Dörtyol Belediyesi’ne sahiplendirildiğini ancak Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak kendilerinin teslim almadıklarını anlatan Yıldız, “Geçtiğimiz pazartesi günü bir görüşme esnasında bu konu bana ulaştı. Şahsıma İstanbul’dan gelen atların ne olduğu soruldu. Bende bizim at teslim almadığımızı belirttim ve bilgim olmadığını söyledim. Sonrasında bir araştırma yaparak evrak üzerinde atlarla ilgili bazı teslimatlar olduğunu ama fiiliyatta atların belediyemizce teslim alınmadığını tespit ettim. Bu durumu TCK’nın 279. maddesine istinaden bildirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili idari makam olarak kaymakamlığa ve adli makam olan Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdim. Atların akıbeti şu anda bilinmiyor. Kaymakamlık ve adli makamların incelemeleri sonucunda atların akıbeti ortaya çıkacak. Şahsımın bildiği bir atın nakil sırasında öldüğü ve bununla ilgili tutanak mevcut. Geri kalan 99 atın akıbetini şu anda bilmiyoruz. Yapılacak adli ve idari tahkikatın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

Sucuk mu yapıldı?

Yıldız, atların kesilerek sucuk yapıldığı yönündeki iddialara karşı ise, “Akıbetini bilmediğimiz bir durum için öyle bir yorum yapmamız uygun olmaz. İnşallah öyle bir durum yoktur. Kimse öyle bir şey olsun istemez. Bu durum mutlaka netleşecek” dedi.

Başkan Keskin: Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı

100 atın kaybolması sonrası hakkında soruşturma başlatılan Dörtyol Belediyesi Başkanı Fadıl Keskin, “Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı” açıklamasını yaptı.

TELE1’e konuşan Fadıl Keskin, “Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER