A3 Haber

Ayda bebek başkanlık koltuğunda: İlk isteği okula gitmek…

Ayda bebek başkanlık koltuğunda: İlk isteği okula gitmek…

Ayda bebek başkanlık koltuğunda: İlk isteği okula gitmek…
Nisan 23
15:52 2021

İzmir depreminde 91 saat sonra enkaz altından çıkarılarak umudun simgesi haline gelen Ayda bebek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un koltuğuna oturdu. Başkan İduğ’un bayramını kutlayıp, ‘Belediye başkanı olarak ne yapmak istersin’ diye sorduğu Ayda bebek, “Okula gitmek istiyorum” yanıtını verdi. Başkan İduğ ise Ayda’ya “Salgın geçer geçmez anaokulu açacağız, parklar yapacağız” diyerek söz verdi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 30 Ekim İzmir depreminin simge ismi mucize bebek Ayda Gezgin’e devretti. Bornova Belediyesi başkanlık makamındaki etkinlikte Ayda bebeğin yanı sıra abisi Atakan ve Bornova Belediye Başkan yardımcılığı görevindeyken vefat eden Muhammet Yıldız’ın torunları Nehir Yıldız ile Defne Yıldız yer aldı. Resim yapıp bir süre oyun oynayan Ayda daha sonra Başkan İduğ’un koltuğuna oturdu.

Ayda’ya park ve anaokulu sözü

ANKA’nın haberine göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk’ün dünya çocuklarına emaneti olduğunu belirten ve minikleri kutlayan Başkan Mustafa İduğ, Ayda bebeğe başkan olarak ne yapmak istediğini sordu. Ayda’dan “Okula gitmek istiyorum” yanıtı alan Başkan İduğ, “Söz veriyoruz. Kısa zaman sonra bu salgından kurtulduktan sonra anaokulunu açacağız, parklar yapacağız” diye konuştu.

İduğ: İleride daha coşkulu kutlayacağız 

Günün anısına çocuklara boyama kitabı ile boyama kalemi armağan eden Başkan İduğ, etkinlik sonrası şunları söyledi:

  • Bugün itibariyle Belediye Başkanlığı dönemimizde üç defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Bugün çok özel konuklarımız vardı. 2020 yılında pandemi sonrası İzmir’de deprem oldu. Bu depremden 91 saat sonra kurtarılan mucize bebek Ayda aramızda. Daha önce kendisinin doğum gününü kutlamıştık. Bugün de kendisini belediye başkanı olarak ağırladık. Türkiye’de Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramı coşkuyla yaşayamadık. Çünkü pandemi müsaade etmedi. Umarım önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu kutlarız. Türkiye’ye ve dünyaya sağlık diliyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Başkan İduğ’a teşekkür 

Ayda Gezgin’in babası Uğur Gezgin ise, “Bu güzel günde sayın başkanımız Mustafa İduğ’a bizi ağırladığı için çok teşekkür ederiz. Bu zor günlerden sonra başkanımızın desteğini hep hissettik. Çocuklarla olsun, ailelerle olsun sürekli ilgileniyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER