Site icon A3 Haber

AKP’li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: Alman polisinin gri pasaport sorusuna ‘yüksek IQ’ yalanı

Gri pasaportla Almanya’ya gidip Türkiye’ye dönmeyen kişiler, yolculuk sırasında kendilerine yardımcı olan kişinin Alman polisine söylediklerini anlattı. Şahıslar polise, “Okullarımızda başarılıydık Zeka seviyemiz yüksek olduğu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi” dediği öğrenildi.

Almanya’ya toplu iltica tartışmalarında belediyelerin hizmet pasaportunu mesleki eğitim adı altında almasının dışında farklı bir ‘çözüm yolu’ bulduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından AKP’li Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde çevre projesi adı altında 45 kişinin Almanya’ya gönderildiği ve 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkarılmıştı. Ağbaba’nın açıklamaları sonrası Türkiye’nin çeşitli belediyelerinin aynı yöntemlerle insan kaçakçılığı yaptığı haberleri art arda gelmişti. Almanya’ya toplu ilticanın belediyelerin verdiği hizmet pasaportu (gri pasaport) kullanılarak yapıldığı da öğrenilmişti.

İnsan kaçakçılığı tartışmaları devam ederken, Sözcü gazetesi belediyeler aracılığıyla bu yolla Almanya’ya gidenler ile Alman polisini ‘nasıl atlattıklarını’ konuştu.

İnsan kaçakçılığına farklı çözüm

Meslek eğitimi için Almanya’ya gitmek istediklerini, ancak vize alamadıklarını söyleyen kişiler, şunları kaydetti:

“Yüksek IQ’lu öğrenciler olduğumuzu söyledi” 

 

Exit mobile version