A3 Haber

Bakan Derya Yanık’ın 23 Nisan skandalı: Hem suç işledi, hem sözleri tepki çekti!

Bakan Derya Yanık’ın 23 Nisan skandalı: Hem suç işledi, hem sözleri tepki çekti!

Bakan Derya Yanık’ın 23 Nisan skandalı: Hem suç işledi, hem sözleri tepki çekti!
Nisan 24
09:56 2021

Yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan dolayısıyla bakanlık koltuğunu devlet korumasındaki bir çocuğa devretti. Bakan Yanık, şovuna alet ettiği korumadaki çocuğu ifşa ederek suç işledi. Ayrıca 10 yaşındaki çocuğa Ramazan ayı olmasından dolayı çikolata vermediklerini söylemesi sosyal medyada tepki çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki makamında dün 10 yaşındaki Azad’ı kabul etti.

Yanık’ın  23 Nisan’dan dolayı makam koltuğuna oturttuğu 10 yaşında ki çocuğa Ramazan ayı olmasından dolayı çikolata vermediklerini söylemesi sosyal medyada tepki çekti.

Bakan Yanık, Azad’a dönerek “Tabi Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız, değil mi Azad?” dedi.

Suç işledi

Derya Yanık’ın koruma altında olan bir çocuğun gizlilik hakkını ihlal ederek ifşa etmesi etik değerlere ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Tepkiler çığ gibi büyüdü

Bakan’ın çocuğa yaklaşımına tepki gösteren gazeteci İsmail Saymaz, “Bir Aile Bakanı ve Sosyal Hizmetler Bakanı düşünün ki, 23 Nisan’da makama oturacak çocuğun koruma altında olduğunu cümle aleme ilan ediyor. Ramazan ayı diye el kadar çocuğa çikolata vermiyor” dedi.

Söz konusun anların görüntülerini paylaşan yönetmen Levent Kazak da duruma “Ya sinirden dışarı attım kendimi, yürüdüm. Burnumdan soluyorum hâlâ. İnsan değil bunlar. Koruma altındaki küçücük çocuğu deşifre etmek zaten suç, yetmemiş üzerinden din bezirganlığı yapıyor bir de. Sesi titriyor çocuğun. Ya size sarf edilecek küfüre ayıp” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Görüntüleri paylaşan birçok sosyal medya kullanıcısı da tepkilerini dile getirerek Bakan’ın yaptığı şeyin düşüncesizce olduğu yorumunu yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER