A3 Haber

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın aylık geliri 176 bin lira”

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın aylık geliri 176 bin lira”

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın aylık geliri 176 bin lira”
Nisan 26
15:50 2021

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyesi Nadir Alparslan’ın elde ettiği toplam aylık gelirinin 176 bin 727 lira olduğunu açıkladı.

CHP’li Yavuzyılmaz, vatandaşın koronavirüs sürecinde desteksiz bırakıldığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı yapan Nadir Alparslan’ın ayrı ayrı kurumlardan aldığı maaşı belgelerle açıklayarak şunları söyledi:

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki AK Parti’li bürokratların devasa maaş tutarlarını tespit ettik. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Cumhurbaşkanı kararıyla 2018 yılında bu göreve atandı. Bakan yardımcısı olarak aylık net 27 bin 717 lira maaş alıyor.
  • Kendisi aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi. Çünkü, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 18,72’si Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Kuveyt Türk 2021 yılı Genel Kurul toplantı tutanağına göre, yönetim kurulu üyelerine 2020 yılı için toplam 830 bin 688 Dolar ücret ödemesi yapılacağı kararı alınmış. Nadir Alparslan’ın yönetim kurulu üyesi olarak payına aylık 64 bin 454 lira ücret düşüyor ve bu ücret dolar endeksli.
  • Aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak kâr payı da alıyor ve bu kâr payı da yıllık 9 milyon 132 bin 111 lira olarak tüm yönetim kurulu üyelerine dağıtılıyor. Nadir Alparslan’ın payına da aylık 84 bin 556 lira kâr payı düşüyor. Yani Kültür ve Turizm Bakan yardımcısının aylık geliri 176 bin 727 liraya ulaşıyor. Vatandaşımız koronavirüs sürecinde desteksiz bırakılırken, esnaf kepenk kapatırken işçi ekonomik krizin altında ezilirken gençler iş bulamazken AK Partili bürokratlar lüks içinde yaşamaya devam ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER