A3 Haber

Arnavutluk’ta Thodex’in sahibi Özer’in saklandığı eve baskın: İki gözaltı

Arnavutluk’ta Thodex’in sahibi Özer’in saklandığı eve baskın: İki gözaltı

Arnavutluk’ta Thodex’in sahibi Özer’in saklandığı eve baskın: İki gözaltı
Nisan 27
18:10 2021

Arnavutluk’ta kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in saklandığı düşünülen eve düzenlenen operasyonda iki kişi gözaltına alındı.

Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, 20 Nisan 2021’de, yurt dışına kaçtı. Thodex sistemini kapatan Özer’in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer’in, Arnavutluk’a kaçtığı tespit edildi. Özer’in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla dört teknik ekip kuruldu.

Bu kapsamda Arnavutluk’ta Özer’in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Özer’i, Arnavutluk’ta havalimanında karşılayan iki kişi tespit edildi. Kimlikleri saptanan bu kişilerin oturduğu eve baskın düzenlendi. Özer’i evde sakladığı değerlendirilen Arnavutluk vatandaşı iki kişi, polis operasyonunda gözaltına alındı. İki kişinin, Özer’i Arnavutluk’ta havalimanında karşılayıp, saklanmasını sağladığı öğrenildi. Özer’in yakalanması için çalışmaların yürütüldüğü, çemberin daraldığı bildirildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER