A3 Haber

Torbalı Belediyesi’nde seçim günü: CHP’nin adayı Mithat Tekin kazandı

Torbalı Belediyesi’nde seçim günü: CHP’nin adayı Mithat Tekin kazandı

Torbalı Belediyesi’nde seçim günü: CHP’nin adayı Mithat Tekin kazandı
Nisan 27
14:55 2021

İzmir’in Torbalı ilçesinde CHP’li belediye başkanı İsmail Uygur’un yaşamını yitirmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi için belediye meclis üyeleri bir araya geldi. CHP’nin adayının Mithat Tekin, Cumhur İttifakı’nın adayının Özgür Erman Çağlar olarak açıklanmasının ardından oylama işlemine geçildi. İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamazken üçüncü turda CHP’li Tekin, 17 oy alarak başkanlığa seçildi.

A3 Haber Merkezi | Evinde çıkan yangından sonra hastaneye kaldırılan bir müddet de evinde tedavisi süren Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, solunum rahatsızlığına bağlı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakım ünitesine alınan Uygur dün akşam saatlerinde yaşamını yitirmişti.

CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde seçim saat 14.00’de başladı.

Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.

İlk turda CHP’den iki fire

Torbalı Belediye Meclisi’nde CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu başkan seçiminin ilk turu tamamlandı. İlk turda CHP’li Mithat Tekin 16 oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Özgür Erman Çağlar 15 oy aldı.

Cumhur İttifakı’nın adayından “oylar fotoğraflanıyor” çıkışı

Özgür Erman Çağlar, bazı meclis üyelerinin kabine telefonla girerek verdikleri oyları fotoğrafladıkları ve bunu diğer meclis üyelerine gösterdiklerini iddia etti. AKP’li Çağlar, “Bu konuda tarafımızca şerh konulması talebimiz var. Meclis üyelerimiz de bu konuda rahatsız, telefonla fotoğraf beklentisi içinde olması seçimin demokratik ortamda yapılmasını engeller” dedi. CHP ise grup olarak böyle bir karar almadıklarını ve konuyla ilgili bilgileri olmadığını ifade etti.

İkinci turda oylama tamamlandı

 İlk turda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için ikinci oylamaya geçildi. Oylamada CHP’li Mithat Tekin 17 oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Özgür Erman Çağlar 14 oy aldı.

Üçüncü tur bitti: Yeni başkan CHP’li Mithat Tekin

İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamazken üçüncü tur oylamada CHP’nin adayı Mithat Tekin 17 oy alarak başkanlığa seçildi. Cumhur İttifakı’nın adayı Özgür Erman Çağlar ise 14 oyda kaldı.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li Mithat Tekin, “Tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Torbalıya layık olmaya çalıştık, meclis üyelerimizle beraber İsmail Başkanımızın bıraktığı yerden projelerini aynen devam ettireceğiz. Allah utandırmasın. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER