A3 Haber

RTÜK’ten KRT TV’ye “Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürme” cezası

RTÜK’ten KRT TV’ye “Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürme” cezası

RTÜK’ten KRT TV’ye “Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürme” cezası
Nisan 28
14:29 2021

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), KRT TV’deki bir canlı yayında CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın kullandığı sözler nedeniyle KRT TV’ye para cezası verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın sarf ettiği sözlerin “Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürdüğü” gerekçesiyle KRT TV’ye verilen cezayı, RTÜK Üst Kurul üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından duyurdu. Konuralp’in açıklaması şöyle:

“RTÜK, Engin Altay’ın sözlerinin, Cumhurbaşkanının küçük düşmesine neden olduğu iddiasıyla KRT’ye para cezası verdi. Altay’ın sözlerinden kastetmediği, gerçek dışı anlamlar çıkartılarak oluşturulmak istenen algı doğrultusundaki cezaya İlhan Taşçı ile karşı oy kullandık.”

Ne olmuştu?

KRT televizyonuna konuk olan CHP’li Altay, “Benzetme olmasın” diyerek başladığı konuşmasında, 1950-60 yılları arasında Başbakanlık görevinde bulunan ve 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Demokrat Parti lideri Adnan Menderes’in “en büyük hatasının dinci odaklara yüz vermesi” olduğunu söyledi. Altay, “Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes, Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Altay’ın sözleri üzerine, “Be ahlaksız, be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Biz ölümden korkmadık” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay’ın sözleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan’ın başvurusu üzerine Engin Altay hakkında soruşturma açmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER