A3 Haber

Torbalı seçimlerindeki “fire” belli oldu: Seçim sonrası CHP’den istifa edip AKP’ye geçti

Torbalı seçimlerindeki “fire” belli oldu: Seçim sonrası CHP’den istifa edip AKP’ye geçti

Torbalı seçimlerindeki “fire” belli oldu: Seçim sonrası CHP’den istifa edip AKP’ye geçti
Nisan 28
09:51 2021

Torbalı Belediye Başkanı seçimlerinde, mecliste 18 üyesi bulunan CHP’nin adayı Mithat Tekin, üçüncü tur oylamada, 17 oy alarak belediye başkanı seçildi. Seçimin ardından CHP’den bir firenin kim olduğu merak konusu olurken CHP’li Meclis üyesi Mustafa Akbıyık, partisinden istifa ederek AKP’yle geçtiğini açıklayarak ortaya çıktı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından Torbalı Belediye Meclisi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in davetiyle yeni belediye başkanını seçmek için olağanüstü toplandı.

Yapılan seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Özgür Erman Çağlar olurken, Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Mithat Tekin oldu. Mecliste 18 üyesi bulunan CHP, bugün oylamada ilk turda  2, ikinci ve üçüncü tur oylamalarda da 1 fire vermişti.

Oylamanın ardından Cumhur İttifakı adayı Çağlar’a oy veren CHP’li meclis üyesinin kim olduğu merak konusu oldu.

Seçimin hemen ardından Cumhur İttifakı adayı AKP’li Çağlar’a oy verdiğini açıklayan CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık, partisinden istifa ettiğini duyurdu. AKP’ye geçen Akbıyık’a parti rozetini ise AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya taktı. Akbıyık ilk olarak, “Bu seçim yenilendiğinde, adaletli bir biçimde yapıldığında da Özgür Erman Çağlar’ı Belediye Başkanı yapacağız. Bunu herkes görecek” dedi.

Akbıyık’ın açıklaması şu şekilde:

“Merhum başkanımız henüz hasta yatağındayken, yaşam savaşı verirken koltuk derdine düşenlerin kimler olduğunu hepimiz gördük. Bunlar, CHP’li meclis üyelerinden başkaları değildi. Başkanımızın vefatının ardından, koltuğuna 7 CHP’li meclis üyesi talip oldu. Bu görülmüş bir şey değildir. Bugün çıkıp ‘siyasi ahlak’, ‘etik değerler’, ‘millet iradesi’ dediklerine bakmayın. Hiçbir şekilde samimi değiller. Bugün Torbalı’da yapılan meclis toplantısı ve ardından yapılan seçimde yaşananları tarih yazacaktır. Bugün, Torbalı’da demokrasi katledilmiştir. Torbalı ile hiçbir ilgisi ve alakası olmayan insanlar, Torbalı’nın siyasetini antidemokratik bir şekilde dizayn etmeye gelmiştir. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Hayatım boyunca demokrasinin bayrağını salladım, antidemokratik her hareketin karşısında oldum.

Bizden kimliklerimizi oy pusulaların üzerine koyarak fotoğrafını çekmemizi istediler. Bir Whatsapp grubu kurdular, kabine giren meclis üyesinin kullandığı oyun fotoğrafını çekip kurulan gruba atmasını istediler. Böyle şey görülmemiştir. Bu hukuksuzluktur. Bu demokrasiye, meclis üyelerinin iradesine saygısızlıktır.

Bu seçim kimsenin içine sinmedi. Sağduyulu CHP’li meclis üyelerinin de içine sinmedi. Sağduyulu kişiliği olduğunu bildiğim Mithat Tekin’in de bunu kabul edemediğini, bu işin içine sinmediğini biliyorum. Torbalı, Torbalı’da yaşayanlarındır. Biz bu ilçede yaşayanlar olarak, burada yaşamayanların üzerimizde tahakküm kurmasına izin vermeyiz.

Ben bu seçimde, adaletli ve hakkaniyetli duruşuna inandığım, mensup olduğu siyasi partisinden öte kişiliğine saygı duyduğum, Torbalı Belediyesi’ni dürüstçe yöneteceğine inandığım Özgür Erman Çağlar’a oyumu verdim.

Bütün bu yaşananların ardından mensubu olduğum CHP’den istifa ediyorum, AK Parti’ye katılıyorum. AK Parti ailesiyle birlikte Torbalı’mız için çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçim yenilendiğinde, adaletli bir biçimde yapıldığında da Özgür Erman Çağlar’ı Belediye Başkanı yapacağız. Bunu herkes görecek”

Kabinde çekilmiş oy fotoğrafları ortaya çıktı

CHP’li üyelerin fire verdiği seçimde AKP’li aday Özür Erman Çağlar, CHP’li adayların kabinde oylarının fotoğrafını çektiğini iddia etmişti. Çağlar, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söylerken, CHP’li meclis üyelerinin oy kullanma kabininde cep telefonu ile çekerek paylaştıkları oy pusulalarına ait görüntüler de sosyal medyaya düştü.

CHP’li meclis üyelerinin oy kullanma kabininde kullandıkları oyu açıkça gösteren ve üzerinde kimliklerinin de bulunduğu fotoğrafların paylaşıldığı “CHP’li meclis üyeleri” isimli Whatsapp grubundaki görüntüler yeni bir tartışma yarattı. Görüntüleri paylaşanın kim olduğu henüz belirlenemez iken, AKP’lilerin bu fotoğrafları delil göstererek mahkemeye itiraz edecekleri ve seçimin iptal edilmesini isteyecekleri belirtildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER