A3 Haber

Devlet, Ruhsar Pekcan hakkında 2016’da gümrüklere “dikkatli olun” uyarısında bulunmuş!

Devlet, Ruhsar Pekcan hakkında 2016’da gümrüklere “dikkatli olun” uyarısında bulunmuş!

Devlet, Ruhsar Pekcan hakkında 2016’da gümrüklere “dikkatli olun” uyarısında bulunmuş!
Nisan 29
11:34 2021

Dezenfektan skandalı sebebiyle geçtiğimiz günlerde kabineden Ticaret Bakanlığı’ndan alınan Ruhsar Pekcan için, Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün çalışanlarına 2016 yılında “hakkında müteyakkız olunması” uyarısında bulunduğu bir mail attığı ortaya çıktı.

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, bakanlığa gelmeden 2 yıl önce, 2016 yılında, vergi ödemeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu sebebiyle Gümrükler Genel Müdürlüğü çalışanlarına dikkatli olunması konusunda yazı gönderildiği ortaya çıktı.

Emine Erdoğan’ın yakınıyım diyerek vergiden kaçıyor 

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın bulduğu mailde, 5 yıl öncesinde Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü çalışanlarına, Ruhsar Pekcan’ın Emine Erdoğan’ın yakınıyım diyerek vergisiz ithalat yapmaya çalıştığı uyarısında bulunulmuş. Doğrudan kişi ismi geçiren bir uyarı mailinin nadir olduğu belirtilirken, istisnai bir durum olduğunu ifade ediyor.

Mailin tam metni ise şu şekilde: “Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir.”

20 ay sonra bakan oldu

Ruhsar Pekcan’ın, bu denli şahsi bir uyarıdan 20 ay sonra kendisi hakkında uyarıda bulunan müdürlüğün dahil olduğu bakanlığa atanmış olması ise soru işaretlerini de arttırıyor.

Geçtiğimiz aylarda bakanlığı süresince kendisi ve kocasının sahibi olduğu şirketin ürettiği dezenfektanları 2,5 kat misline devlete sattığı skandalı ortaya çıkmış, bunun üzerine Pekcan görevden alınmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER