A3 Haber

“Patates alımında bile siyasi ayrımcılık: AKP’ye yakın üreticilerin ürünleri öncelikli alınıyor”

“Patates alımında bile siyasi ayrımcılık: AKP’ye yakın üreticilerin ürünleri öncelikli alınıyor”

“Patates alımında bile siyasi ayrımcılık: AKP’ye yakın üreticilerin ürünleri öncelikli alınıyor”
Nisan 29
08:26 2021

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bu kez patates alımında siyasi ayırımcılığa dikkat çekti.

AKP’ye yakın üreticilerin ürünlerinin öncelikle alındığını, diğer üreticilerin patateslerinin çuvallanmış bir şekilde kapı önünde bekletildiğini anlatan Gürer, “Böyle giderse, çuvallanmış ürünler güneşi gördüğü için filizlenecek ve çürüyecek. Geri depoya da konulamaz. Siyasi ayırım yapılmadan tüm ürünler bir an önce alınmalıdır” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO’nun patates alımında bile siyasi ayırımcılık yapıldığını belirterek, “Ayrımcılıkta o kadar rahat davranıyorlar ki AKP’li belde başkanı, yarın kimin patatesin alınacağını belirleyip, hangi kamyonla gideceğini sosyal medya hesabından paylaşıyor. Patates alımına bile siyasetin sokulması anlaşılır bir durum değil” dedi.

Arkası güçlü olan, partiyle bağı olan, belde başkanı, il genel meclisi üyesi ve ilçe başkanıyla ilişkisi olan üreticilerin patateslerin alındığını, diğerlerinin ürünlerini çuvallanmış şekilde bekletildiğini söyleyen Gürer, “Bu çuvallanan patates birkaç gün içinde filizlenip çürüyecek. Geri depoya da konulmaz. Mübarek Ramazan ayında bile bu siyasi ayırım yapılması akla zarar. Ayrımcılığa gidilmeden üreticilerin patatesi bir an önce alınmalıdır” diye konuştu.

Patates üretiminin en çok yapıldığı illerden biri olan Niğde’nin bazı belde ve köylerinden gelen şikayetleri basın mensuplarına aktaran Gürer, “Şeyhler, Divarlı, Orhanlı, Yeşilgölcük gibi yerleşim birimlerinde, patates alımında siyasi ayırımcılık yapıldı. Bu siyasi ayırımcılıkta o kadar rahat davranıyorlar ki AKP’li belde başkanları sosyal medya hesaplarından, yarın için kimden ne kadar patates alımı yapılacağını, hangi kamyonlarla sevkiyatının yapılacağını bir gün öncesinden ilan ediyor” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER