A3 Haber

CHP’li belediyenin imar kararına CHP’li meclis üyesi “rant” gerekçesiyle itiraz etti

CHP’li belediyenin imar kararına CHP’li meclis üyesi “rant” gerekçesiyle itiraz etti

CHP’li belediyenin imar kararına CHP’li meclis üyesi “rant” gerekçesiyle itiraz etti
Mayıs 02
21:16 2021

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı imar planı değişikliği kararına, CHP’li meclis üyesinden “rant” gerekçesiyle itiraz geldi. İBB’nin İTO Başkanı Mahmut Özgener’in de ortak olduğu Artı Üç Yapı Sanayi’ye ait arazi için yaptığı imar planı değişikliğine, CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu itiraz etti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de ortak olduğu Artı Üç Yapı Sanayi ve Ticaret’in İzmir Alsancak’taki 7 bin 699 metrekare büyüklüğüne sahip tütün deposunun bulunduğu alan için yapılan imar planı değişikliğine CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu’ndan itiraz geldi.

Alsancak’taki tütün depolarının bulunduğu alan için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Artı Üç Yapı Sanayi ve Ticaret vekilleri, 1823 ada 17 nolu parselin Ticaret+konut alanı olarak yeniden planlanmasını önerdi. 12 Şubat 2021’de toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu mecliste görüşülerek arazinin imar planı “ticaret+turizm+konut” olarak değiştirildi.

İBB Meclisi’nde alınan karar şöyle:

“Ticaret+konut olarak önerilen kullanım kararının komisyon gündeminde yer alan, Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planındaki bölgesel fonksiyon kullanımları dikkate alınarak, ticaret+turizm+konut olarak düzenlenmesi raporunun, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.”

İmar planı değişikliğine CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Taner Kazanoğlu itiraz etti. Kozanoğlu, İzmir  Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına verdiği itiraz dilekçesinde “arazinin ranta kurban edildiğini” vurguladı.

CHP’li meclis üyesi Kazanoğlu’nun itiraz dilekçesinde tartışmalı arazi için Danıştay’ın defalarca planları iptal ettiği vurgulanırken, “Meri planda Resmi Tesis alanında yani Kamu Donatısı alanında kalan taşınmazın Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından yapılan ranta yönelik plan değişikliği defalarca Danıştay Altıncı Dairesi tarafından kamu yararı olmadığı için iptal edilmiştir. Defalarca iptal edilen. planların takipçisi mülkiyet sahibi firma aynı firmadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisine katılmadığım oturumda bu karar alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

CHP’li Kazanoğlu, dilekçesinde “Plan şartlarının değiştirildiği yapı ve hareketli nüfus  yoğunluğunu artırıcı  hiç bir kamu yararı içermeyen şehir menfaatine aykırı, Danıştay Altıncı Dairesinin  İptal kararlarının gerekçelerinin yeni yapılan plana aktarıldığı plan iptal nedenlerinin devam ettiği. Plan değişikliğinin iptal edilerek yanlıştan dönülmesini arz ederim” ifadelerine yer verdi.

Şehir Plancıları Odası dava açıyor

“Rant” tartışmalarıyla gündeme gelen araziyle ilgili TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de harekete geçeceğini duyurdu. ŞPO İzmir Şubesi’nin 25 Nisan’da gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar doğrultusunda Artı Üç Yapı Sanayi ve Ticaret’in İzmir Alsancak’taki 7 bin 699 metrekare büyüklüğüne sahip 1823 ada 17 nolu parselin nazım imar planına dava açılacağı belirtildi. ŞPO İzmir’den yapılan açıklamada, “ Konak ilçesi, Alsancak Mahallesi, 1823 ada, 17 parsel malikleri vekillerince hazırlatılarak Belediye Başkanlığına iletilen, NİP:35684932 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına dava açılmasına karar verildi” denildi.

İlgili Haber

Oybirliği ile kıyak: Şehir Plancıları Odası’nın 12 yıllık mücadelesi boşa mı gitti?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER