A3 Haber

İstanbul’da da “tam kapanma” süresince içki satışı yasaklandı

İstanbul’da da “tam kapanma” süresince içki satışı yasaklandı

İstanbul’da da “tam kapanma” süresince içki satışı yasaklandı
Mayıs 02
18:28 2021

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha kararında, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde alkol satışı yapılmayacağı bildirildi.

İl Umumi Hıfzısıhha kararında “İlimiz genelinde 17.05.2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market, bakkal ve büfe gibi yerlerde de alkol ürünü satılmamasına karar verilmiştir” denildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığının Genelgesine istinaden; İlimiz genelinde 17.05.2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market, bakkal ve büfe gibi yerlerde de alkol ürünü satılmamasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kaymakamlar ve ilgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER