Site icon A3 Haber

İçki satış yasağı yargıda: Büfeciler dava açıyor

Çanakkale’de tekel büfesi işleten Deniz Öztürk, içki satışı yasağına karşı dava açtı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde bu yönde bir düzenleme bulunmadığı belirtilen dava dilekçesinde, uygulamanın özel hayata müdahale ettiği vurgulandı.

Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanmayla ilgili İçişleri Bakanlığı, 30 Nisan’da bir genelge yayınlandı. Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, genelgeyi dayanak alarak, “Tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market ve bakkal gibi yerlerde alkollü ürünün satılmaması” kararı verdi.

Çanakkale’de tekel büfesi işleten ve uygulanan karar nedeniyle işyeri kapatılan Deniz Öztürk, kararın yürürlüğünün durdurulması ve iptali için avukatları Şahap Arpacı ve Sercan Aran aracılığıyla Çanakkale İdare Mahkemesi’ne 1 Mayıs’ta dava açtı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre dava dilekçesinde içki tüketilmesi ile koronavirüsün bulaşması veya yayılması arasında herhangi bir bağlantı kurulabilecek ve bu hastalığın sebebi sayılabilecek tıbbi bir veri, bilimsel bir tespit bulunmadığı belirtilerek, özetle şöyle denildi:

“Genelgede yasak yok”

“Özel hayata müdahaledir”

Dava dilekçesinde idarenin savunması alınmadan kararın yürürlüğünün durdurulması talep edildi.

Exit mobile version