A3 Haber

Libya’dan Türkiye’ye kritik çağrı: Paralı askerleri geri çekin!

Libya’dan Türkiye’ye kritik çağrı: Paralı askerleri geri çekin!

Libya’dan Türkiye’ye kritik çağrı: Paralı askerleri geri çekin!
Mayıs 03
22:07 2021

Suriye’nin İdlib kentinden çok sayıda militanı Libya’ya gönderen ve ülkeye yönelik silah ambargosunu delmekle suçlanan Türkiye’ye yeni bir çağrı geldi. Libya’dan yapılan çağrıda, “Tüm yabancı güç ve paralı askerlerin çekin” denildi.  

Libya Dışişleri Bakanı Leyla Menguş, ülke topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için Türkiye’ye işbirliği çağrısı yaptı. Libya’da temaslarda bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Necla Manguş ile görüştü. Libyalı Bakan Menguş ile Çavuşoğlu ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Menguş, “Savaşın durdurulması ve ateşkesin sağlanmasında Türkiye’nin katkısının önemini vurguluyoruz” dedi ve Berlin Konferansı’ndan çıkan sonuçlar ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının tümünün uygulanması için karşılıklı dayanışma çağrısı yaptı.

Menguş, “Libya’nın egemenliğine saygı çerçevesinde, Libya topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için de (Türkiye’ye) işbirliği çağrısı yapıyoruz” dedi.

Menguş ayrıca, “Türkiye ile aramızdaki nitelikli ekonomik ilişkilerimizi iki ülkenin meşru çıkarları bağlamında geliştirme isteğimizi vurguluyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER