A3 Haber

Covid-19 hayvanlara sıçradı: Hindistan’da sekiz aslanın testi pozitif çıktı

Covid-19 hayvanlara sıçradı: Hindistan’da sekiz aslanın testi pozitif çıktı

Covid-19 hayvanlara sıçradı: Hindistan’da sekiz aslanın testi pozitif çıktı
Mayıs 04
21:47 2021

Covid-19 salgınında 20 milyon vakayı geçen Hindistan’da virüs bir hayvanat bahçesine de sıçradı. Güneydeki Haydarabad eyaletinde bulunan bir hayvanat bahçesinde sekiz Asya aslanının koronavirüs testi pozitif çıktı.

Hindistan Çevre, Ormancılık ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hayvanat bahçesinin kapatıldığı belirtildi. Açıklamada, dünyanın diğer yerlerinde görülen örneklere işaret edilerek koronavirüsün bu hayvanlardan insanlara geçtiğine dair bir kanıt bulunmadığı vurgulandı. Aslanlara virüsün bakıcılarından bulaştığı sanılıyor.

Son dönemde koronavirüs ile mücadelede zorlanan ve vaka rekorları kıran Hindistan’da Haydarabad kentinde bulunan bir hayvanat bahçesindeki sekiz Asya aslanının Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. Aslanların koronavirüse yakalanmaları ile ilgili açıklamada bulunan Haydarabad Hücresel ve Moleküler Biyoloji Merkezi, “Genom dizileme için örnekler ayrıntılı şekilde araştırılıyor. Araştırmanın sonucunda virüsün insanlardan gelip gelmediğini öğreneceğiz” dedi.

Hindistan’da son bir günde 357 bin 229 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. 13 gündür üst üste 300 binin üzerinde vaka raporlanan ülkede, toplam vaka sayısı 20 milyonu geçti. Son bir günde 3 bin 449 kişinin Covid-19’dan öldüğü, toplam ölü sayısının 22 bin 408’e yükseldiği açıklandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER