Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımız başka bir partiden de olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni Anayasa çağrısına, “Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin yeni Anayasa çağrısına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesi’ni kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV’de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

Görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Daha bakan olmadan önce bu kişinin Sayın Emine Erdoğan’ın adını kullanarak çıkar sağladığı iletiliyor ama siz onu getirip bakan yapıyorsunuz. Onu bakan yaptığınız andan itibaren, siz eşinizin adını kullanarak onun çıkar sağlamasını kabul etmiş oluyorsunuz. Onu o koltuğa getiren de görevden ayrılmalı” diye konuştu.

“Yap-işlet-devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama intikam duygusuyla değil. Maliyeti hesaplanacak, makul bir kâr eklenecek. ‘Al paranı’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi atamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Nerede eski milletvekili varsa ‘Aman DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne gitmesin’ diye büyükelçi yapıldı. Türkiye’nin itibarı?” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamarından öne çıkanlar şöyle:

“MHP’nin anayasa taslağına yanıt”

“Esnafı tamamen bitirdiler”

“Ruhsar Pekcan’ı o koltuğa getiren de görevden ayrılmalı”

“Rüşvet alanı büyükelçi yaparsanız ülke bu hale gelir”

“İhale takipçisi milletin vekili mi olur?”

“Yap-işlet-devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız”

“Ülkeyi bir kişi yönetiyor”

“Yakında göreceksiniz Esed yine Esad olacak”

Exit mobile version