A3 Haber

CHP’den tek soruluk önerge: 128 milyar dolar nerede?

CHP’den tek soruluk önerge: 128 milyar dolar nerede?

CHP’den tek soruluk önerge: 128 milyar dolar nerede?
Mayıs 06
12:11 2021

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle tek soruluk önerge verdi. Taşcıer, Bakan Elvan’a “128 milyar dolar nerede” diye sordu.

Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların satıldığı ve nereye gittiğinin bilinmediği iddiasıyla hükümete “128 milyar dolar nerede” sorusunu yöneltmeye devam eden CHP, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

Taşcıer, ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

  • Ortada bir türlü doyurucu cevap alamadığımız bir soru var. İktidar temsilcileri her gün çıkıp başka cevaplar veriyor. Biri ‘kasada’ diyor, biri ‘halkın cebinde’ diyor, diğeri ‘esnafa dağıttık’ diyor, beriki ‘lira olarak duruyor’ diyor. Ama tutarlı ve gerçeği içeren bir cevabı alamıyoruz. Benim de aklıma böyle bir yöntem geldi. Çünkü uzun uzun sorduk yanıt çıkmadı. Videoyla sorduk yok, pankartla sorduk yok, reklam panolarına yazdık yok, yüzlerine sorduk yok. Bir de böyle alışılmışın dışında, tek soruluk önerge ile deneyelim dedim. Bakalım buradan cevap alabilecek miyiz?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER