A3 Haber

Ekrem İmamoğlu, mazbatasının elinden alındığı gün iftara gittiği eve konuk oldu

Ekrem İmamoğlu, mazbatasının elinden alındığı gün iftara gittiği eve konuk oldu

Ekrem İmamoğlu, mazbatasının elinden alındığı gün iftara gittiği eve konuk oldu
Mayıs 06
22:46 2021

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mayıs 2019’da Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mazbatasını iptal ettiği gün iftara katıldığı ve canlı yayınla İstanbullulara ‘Umudunuzu yitirmeyin’ mesajı verdiği Hanife-Bilal Ayhan çiftinin 3 çocuğuyla birlikte ikamet ettiği eve konuk oldu.

YSK, 6 Mayıs 2019’da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını, hukuk dışı bir kararla iptal etti. İmamoğlu, iptal kararını yolda aldı. O gün, Ramazan’ın ilk iftarını yapmak için Sultanbeyli’de, Hanife-Bilal Ayhan çiftinin 3 çocuğuyla birlikte ikamet ettiği eve konuk olan ve orucunu açan İmamoğlu, aynı gece Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde İstanbullularla buluşup, bir konuşma yaptı.

23 Haziran 2019’da yenilenen İstanbul seçimlerini, ezici bir farkla kazanan ve dünya siyasi tarihinde bir ilk olacak şekilde, aynı yıl içinde ikinci kez İBB Başkanı seçilen İmamoğlu, 6 Mayıs 2019’dan tam 2 yıl sonra, yine bir Ramazan gününde, yeniden aynı adrese, yeni bir “vefa ziyareti” gerçekleştirdi. İmamoğlu, 2 yıl önce olduğu gibi, canlı yayınla kamuoyuna seslendi.

Ailenin annesi Hanife Ayhan’a dualarını ileten İmamoğlu, duygularını, “Senin sofran demokrasiye uğurlu geldi. Bir karar alındı ama, geldik, soframızda iftarımızı açtık; uğurlu geldi. Bu şehre de inşallah uğurlu gelecek. Senin yüzünü de mahcup etmeyeceğiz” sözleriyle dile getirdi.

İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alınması

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen, ancak Türkiye demokrasi tarihine leke olarak geçen hukuksuzluklar nedeniyle mazbatasına 17 Nisan 2019’da kavuşabilen Ekrem İmamoğlu, Ramazan’ın ilk iftarına katılmak için Saraçhane’deki ana yerleşkeden hareket etti. Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi’nde, Hanife-Bilal Ayhan çiftinin evine konuk olmak için yola çıkan İmamoğlu, ilçe girişinde, YSK’nın, yine hukuksuz bir biçimde İstanbul seçimlerini iptal ettiği haberini aldı. Seçimi kaybeden Cumhur İttifakı’nın yaptığı itirazları “kabul edilebilir” bulan YSK, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER