A3 Haber

Erdoğan’dan Mısır açıklaması: Kardeş ülkeyiz, Yunanistan ile olmaları bizi üzer

Erdoğan’dan Mısır açıklaması: Kardeş ülkeyiz, Yunanistan ile olmaları bizi üzer

Erdoğan’dan Mısır açıklaması: Kardeş ülkeyiz, Yunanistan ile olmaları bizi üzer
Mayıs 07
14:23 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Mısır ile ilişkiler hakkında konuşan Erdoğan, “Kardeş ülkeyiz, Yunanistan ile olmaları bize üzer” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Aşıda patent tartışması

  • (Patentin kaldırılması) İlim tüm insanlığın ortak malıdır. İlimde kıskançlık olmaz. İnsanlığın sağlığıyla alakalı bir konuda, ‘Kimseye vermeyiz’ gibi bir anlayış yanlış bir yaklaşımdır.
  • Rus aşısı Sputnik’le alakalı olarak Putin’le görüşmelerimizi yaptık, çok ciddi oranda bir aşı ülkemize alacağız. Daha sonra Türkiye’de ortak üretime gireceğiz.

Mısır ile ilişkiler hakkında konuştu 

  • Bizim Mısır halkına yönelik tavrımız çok çok olumlu.
  • Mısır halkıyla tarihten gelen bu birlikteliğimizi yeniden kazanmak derdindeyiz. Mısır halkını, zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olduklarını görmek bizi üzer. Bunu da daha önce söylemiştim.
  • (Normalleşme adımları) Diyalog sürecini genişleterek sürdüreceğiz.

‘Yeni Anayasa’ çalışmaları 

  • Sayın Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ülkemizin meselesini görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasa konusunu da görüştük. Hazırlıklarımızı kendileriyle paylaşacağımızı da konuştuk. Onlar hazırlıklarını gönderdiler. Bizim hazırlıklarımız da bitmek üzere, kendilerine takdim edeceğiz. Bunlar üzerinde ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefete de takdim edeceğiz, STK’larla da görüşeceğiz. Milletin kabul edeceği bir anayasa çıkarmak istiyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER