Site icon A3 Haber

İmamoğlu’ndan Soylu’ya: Anayasa’da “bence suç” diye bir şey var mı?

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘ellerini arkadan bağlama’ incelemesine yönelik sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “‘Bence suç’ diye bir şey var mı Anayasa’da? Hicap duyuyorum, utanıyorum, üzülüyorum. Ya siz bakansınız böyle bir yorum yapmaya dahi hakkınız yok sizin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediyesi ve KİPTAŞ arasında Küçükçekmece’nin Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili imza törenine katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin, Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesi ziyareti sırasında elleri arkada görüntülerden dolayı hakkında başlatılan incelemeyle ilgili sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, görüntülerin kendisine göre suç olduğunu söyleyip, ‘Böyle bir görüntü olmaz’ dedi. Ne diyeceksiniz” sorusuna, “Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. Bir bakanın, böyle ifadede bulunmasından, ben, hicap duyuyorum; utanıyorum, üzülüyorum” yanıtını verdi.

“Bu müfettişe ulaştıracağımız ifademize Bakan’ın etkide bulunması anlamına geliyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘ellerini arkadan bağlama’ incelemesine yönelik sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, “‘Bence suç’ diye açıklayarak, açıklama yaparak, Diyarbakır ziyareti üzerinden, ‘Ben, aslında buna soruşturma izni veririm’ mesajı vermek, daha bugün yarın belki de müfettişe ulaştıracağımız ifademize etkide bulunma anlamına geliyor. Bu, çok doğru bir bakış açısı değil” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’na sorulan sorular ve yaptığı açıklamalar şöyle:

“İçişleri Bakanı’nın bu tavrını Cumhurbaşkanı’mızın ilgisine havale ediyorum”

-‘İfadeniz daha ulaşmadı mı?’

“Böyle bir şeyden faydalanmak isteyecek bir karakterim yok”

-‘Bu durum size yarıyor mu, böyle eleştiriler de var. AKP tarafından böyle eleştiriler olduğu için, dün, Sayın Soylu açıklama yapmak durumunda kaldı.’

“Hukuken bu şikayet süreci nasıl gelişti, bunun araştırılmasını istiyorum”

-‘Bir vatandaş açıklama yaptı, ‘İmamoğlu’nu CİMER’e şikayet eden benim’ diye. Bu gerçek mi, o vatandaşla irtibat kurdunuz mu?’

-‘İfade verme sürecinde şikayetçiyi sordunuz mu? Ne cevap aldınız?’

Exit mobile version