A3 Haber

Erdoğan’dan ‘normalleşme’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘normalleşme’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘normalleşme’ açıklaması
Mayıs 08
14:17 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ”17 Mayıs itibarıyle başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası” programında gençlerin sorularını yanıtladı.  Erdoğan, ”17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak” dedi.

“Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var” diye Erdoğan gençler, “Sizleri okullarınızla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz” diye seslendi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • (Pandemi sebebiyle okullarımızdan uzak kaldık, okullarımızı çok özledik. Okullarımız açılacak mı?) İnşallah 17 Mayıs itibariyle başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Normal hayata döneceğimiz günler yakın. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Vefat sayısında ciddi manada düşüş var. Sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmaktır.
  • “Elbette bulduğumuz her fırsatta torunlarımızla çocuklarımızla iftar yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz ama ben yine de sizlere özel olarak şu tavsiyemi yapıyorum aman hem ailenizle birlikte  iftar yapmaktan ama bunun yanında da fakir fukara sofrasında olmaktan da bence geri durmayın. Hele hele okuldaki arkadaşlarınızla tabi şimdi bu Korona hep önü kesiyor ama onlarla iftar yapmak da bir başka zevktir. Ondan da ayrı kalmayın derim.
  • Yarın akşam burada ben ‘Diyarbakır Anneleri’yle birlikte inşallah iftar yapacağım.
  • Siyasete kendimize ait hissettiğimiz davamıza daha iyi hizmet edebilmek için girdik. Bir eğlence olsun diye girmedik. Bir dava olarak baktığımız için girdik. Elde ettiğimiz her başarıya geldiğimiz her makama da aynı hissiyatla baktık. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmet etmeye geldik. Her işimize öncelikle Allah’ın rızasına nayıl olmak için başlıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız her eserin ve hizmetin ardından milletimin gönlünden kopup gelen bir ‘Allah razı olsun’ sözü bize en büyük mükafattır. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kalplarini ve gönüllerini Türkiye’ye çevirmiş olduğunu görmek ise sorumluluğumuzu daha da ağırlaştırıyor. Bugün Afrin’de iftar saatine doğru oralardaki dükkânların kapılarında Tayyip Erdoğan’ın resimleri asılıydı. Bu acaba niçin? Afrinli böyle b ir sevgiyi o resimlerle nasıl sembolleştiriyor? Birbirimizi tanımıyoruz. Ha tanıyoruz nereden? Onlar mazlum durumdayken bizler kardeşleri olarak onların yanında yer aldık. Oradan tanışıyoruz: İşte tüm bunlardan aldığımız güçle vesayetten darbecilere kadar herkese meydan okuyor, dünya beşten büyüktür. Bunu nerede söyledik BM Genel Kurulu’nda. Bazıları hani nerede ne söylüyor diyor da halbuki bir videoyu biraz karıştırı verse görecek. Dünya bütün adaletsizlikleri yaşadığı yerde, karşısında adaletle hükmetmeye çalışan bir Türkiye var. Bunun için de diyoruz ki dünya beşten büyüktür.
  • Yeni bir dünyayı hep birlikte kuracaksak bunu ben göremezsem bile inşallah sizler bunu göreceksiniz, bunu sizler başaracaksınız. AK Parti’nin attığı bu adımlar özellikle çok büyük bir önem arz ediyor. Ben gençler sizlere çok güveniyorum. İnşallah bunu başaracaksınız.

“İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenler…”

  • (Adalar’daki 978 ata ne olduğunu bilmemek bizi çok üzüyor. Kamuoyundan gizlenen nedir?) Her şeyden önce Adalar’daki atların bir canlıya yakışmayacak şartlarda çalıştırılması uzunca bir süredir gündemimizdeydi. Eski büyükşehir belediye başkanlarımız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışmalar yapmıştır. Ancak bu uygulanamadan İBB’de yönetim değişti. Hala ne olduğuna dair tatmin bir açıklama yapılamadı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ikiyüzlülük örneğidir. Sesinizi çıkarsanıza? Neden çıkamıyorsunuz? Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu olamaz. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İBB Başkanı da yanındaydı. Dedim ki; ne gerekirse yapalım. Burada elektrik araçlar kullanabilir miyiz dediler, hayırlı olsun kullanın dedik. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz.
  • Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden çift dilli olarak herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecekler. Hem salgın döneminde farklı şehirlerde bulunan hem de eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu yeniliğin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

“Koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek bir ülke konumundayız”

  • Koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek bir ülke konumundayız. Sağlık sistemimizin gücü sayesinde pek çok yerde ortaya çıkan felaket görüntüleri Türkiye’de yalanmadı. Gıda üretimi ve tedariğindeki gücümüz sayesinde hiçbir insanımız temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntıya düşmedi. Zorunlu olarak aldığımız kısıtlama tedbirlerinden olumsuz etkilenen kesimler olduğunu biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmama anlayışıyla çok yönlü bir destek programını hayata geçirdik. Sosyal koruma kalkanı adı altında 61 milyar liralık bir meblağı karşılıksız olarak her kesimden ihtiyaç sahibi insanımıza dağıttık. 61 milyar diyorum.
  • Temennimiz salgının bir an önce sona ermesi ve insanlarımızın hayatlarının normale dönmesidir. Bu gerçekleşene kadar milletimize verdiğimiz destekleri gerektiğinde çeşitlendirerek sürdürmekte kararlıyız. “

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER