A3 Haber

İkizderelilerden Bakan Karaismailoğlu’na yanıt: Marjinal değiliz, vadimizi koruyoruz

İkizderelilerden Bakan Karaismailoğlu’na yanıt: Marjinal değiliz, vadimizi koruyoruz

İkizderelilerden Bakan Karaismailoğlu’na yanıt: Marjinal değiliz, vadimizi koruyoruz
Mayıs 08
16:31 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “marjinal grup”, “devlet düşmanı” dediği İkizdereliler “Biz marjinal değiliz, vadimizi yok etmeyin, ormanımızı yok etmeyin” diyerek yanıt verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ‘marjinal grup’ dediği İkizderelilerden yanıt geldi. Topraklarını, ormanlarını ve sularını koruduklarını söyleyen İkizdereliler, “Biz marjinal değiliz, vadimizi yok etmeyin, ormanımızı yok etmeyin” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı protestolar devam ediyor. İşkencedere Vadisi’nde yaşayan köylülerin eyleminde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Ormanlık alanda jandarma ile köylüler arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Jandarma köylüleri iş makinelerinin yaklaşmasını ormanın içine kurduğu barikatlarla önlemeye çalışırken köylüler her gün yeni yollardan alana gitmeye uğraşıyor.

Bakan İkizderelileri hedef almıştı

Direniş devam ederken iktidar kanadından İkizderelileri hedef alan açıklamalar geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında, Rize’nin İkizdere ilçesindeki gelişmelere ilişkin konuştu. Lojistik liman projesi kapsamında bölgeden sadece taş alınacağını, zarar gören ağaçların yerine 10 katının dikileceğini iddia eden Karaismailoğlu, bölgedeki halk direnişi için ise “70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

İkizderelilerden yanıt: Toprağıma, suyuma dokunma!

Bakan Karaismailoğlu’nun “Marjinal gruplar” dediği İkizderelilerden Bakan Karaismailoğlu’na videolu yanıt geldi. İkizdereliler, “Biz marjinal değiliz. Taş ocağı istemiyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER