Site icon A3 Haber

MHP’nin tek büyükşehir belediyesinde yolsuzluk iddiası: Valilik ön inceleme başlattı

Manisa Valiliği, işadamı Hacı Nuh Kaya’nın MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı ve bazı yöneticilerin görevi kötüye kullandığı iddiasına yönelik CİMER’e yaptığı başvuru sonrasında ön inceleme başlattı.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yolsuzluk ve bazı yöneticilerin görevi kötüye kullandığına dair iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı’nın izniyle Manisa Valiliği tarafından ön inceleme başlatıldı.

CİMER’e başvuran ve iddiaların sahibi olan işadamı Hacı Nuh Kaya, Sözcü’den İlker Kılıçaslan’a konuştu. Kaya, yönetim kurulu başkanı olduğu Manisa Geri Dönüşüm Enerji A.Ş.’nin işlettiği Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Rehabilitasyon Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası’nın bakımı ve işletilmesinin baskıyla ellerinden alındığını dile getirdi. Hacı Nuh Kaya şunları söyledi:

Büyükşehir Belediyesi: İddialar asılsız

İddialar sonrası bir Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Asılsız iddialarda bulunan Hacı Nuh Kaya, kim tarafından ne amaçla ve ne çıkar sebebiyle yaptığına anlam veremediğimiz yalan ve iftiralarla dolu bir dosyayı İçişleri Bakanlığımıza sunmuş olup, Bakanlığımız da Manisa Valiliğimize konunun ön inceleme yapılması için dosyayı göndermiş, Valiliğimiz de konunun incelenmesi için bir uzman atamış, atanan uzmanın ön incelemesi henüz tamamlanmamıştır.

Ön incelemesi dahi tamamlanmayan bir konuyla alakalı İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Bu tür asılsız iddialara ilişkin olarak kurumumuzu ve yöneticilerimizi karalamaya yönelik gerçek dışı ve iftira niteliği taşımakta olan haberlere ilişkin gerek iddia sahipleri gerekse söz konusu haberleri yapan mecralara yönelik yasal işlemleri başlatacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Exit mobile version