A3 Haber

Diyarbakır’da dikilen “karpuz içinde çocuk” heykeli sosyal medyada gündem oldu

Diyarbakır’da dikilen “karpuz içinde çocuk” heykeli sosyal medyada gündem oldu

Diyarbakır’da dikilen “karpuz içinde çocuk” heykeli sosyal medyada gündem oldu
Mayıs 11
08:52 2021

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Havalimanı Yonca Kavşağı’ndaki parka yerleştirilen “karpuzun içinde çocuk” heykeli sosyal medyada gündem oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde 6 Nisan 2021’de yayımlanan yazıda, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı’nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasıyla kente gelen yerli ve yabancı turistleri, doğanın güzellikleriyle karşılayacak” denilmişti.

“Alem karpuz görsün”

Kavşağa konulan “halay çekenler”, “kadayıf tepsisini gösteren adam”, “hasır bileziği ve zincir” ile özellikle “karpuzun içindeki çocuk” şeklindeki heykeller, sosyal medyada alay konusu oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından da “karpuzun içindeki çocuk” heykelini paylaşıp, “İçine çocuk sığan karpuzlar #DiyarbakırKarpuzu’dur. Alem karpuz görsün” sözleriyle paylaştı.

Sosyal medya kullanıcılarının ise kimisi karpuzun içindeki çocuğu “katil bebek Chucky’ye” ve animasyon karakteri Shrek’e benzetti. Çocuk figürünü Çiftlik Bank’ın sahibi “Tosuncuk”a benzeten de oldu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzeten de.

Heykel için “rezalet” yorumu yapanlara Diyarbakır Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya şöyle yanıt verdi: “Rezalet bakış açısı rezalet niyetten gelir. Bizim inancımız, felsefemiz ‘Güzel gören güzel düşünür’dür.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER