A3 Haber

DSÖ’den Hint varyantına ilişkin uyarı: “Küresel endişe verici…”

DSÖ’den Hint varyantına ilişkin uyarı: “Küresel endişe verici…”

DSÖ’den Hint varyantına ilişkin uyarı: “Küresel endişe verici…”
Mayıs 11
09:21 2021

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk defa Hindistan’da geçen yıl rastlanan koronavirüs yeni bir türünün bazı ön çalışmalara göre daha kolay yayıldığını belirterek, bu türün küresel çapta tehdit oluşturmaya başladığını açıkladı.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Hindistan’da ilk olarak tespit edilen B.1.617 varyantı, DSÖ tarafından “küresel endişe verici varyant” olarak nitelendi. Varyantın yoğun bir şekilde takip edilip analiz edileceği belirtildi.

DSÖ’nin Covid-19 teknik ekibinden Maria Van Kerkhove “Hindistan varyantının bulaşıcılığının arttığını sunan bazı erişilebilir bilgiler var” dedi. Kerkhove “Ön çalışmalar artan bulaşıcılık gösterse de bu virüs varyantıyla ilgili daha çok bilgiye ihtiyacımız var” dedi.

DSÖ’nün önde gelen bilim insanlarından Soumya Swaminathan da varyantın bulaşıcılığını, oluşan hastalığın ağırlığını ve aşı olan kişilerin varyanttan etkilenip etkilenmediğini tespit için Hindistan’da araştırmalar yapıldığını söyledi.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da dün 366 bin 161 yeni vaka tespit edilirken, 3 bin 754 kişi virüsten dolayı yaşamını yitirdi. Hastane yataklarının, morgların ve krematoryumların kapasite aşımına uğradığı ülkede toplam vaka sayısı 22.66 milyona çıkarken, toplam ölüm sayısı 246 bin 116 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hindistan varyantının Türkiye’de de görüldüğünü geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER