A3 Haber

ABD’de Binance’e soruşturma açıldı

ABD’de Binance’e soruşturma açıldı

ABD’de Binance’e soruşturma açıldı
Mayıs 13
23:29 2021

Dünyanın önde gelen kripto para borsaları arasında yer alan Binance, ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasına katıldı. Soruşturmanın nedeni ise kara para aklama ve vergi olarak açıklandı.

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi dünyanın en büyük kripto para Borsası Binance’e soruşturma açtı. Bloomberg’e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer Binance’ın operasyonları konusunda bilgi sahibi olan kişilerden bilgi istedi.

Cayman Adaları’nda kurulan Binance’ın Singapur’da bir ofisi bulunuyor. Bunun yanında borsanın belirli tek bir merkez ofisi bulunmuyor.

Bloomberg tarafından ortaya atılan raporun sosyal medyada gündem olmasının ardından konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bloomberg’ün haber başlığını “kötü” olarak nitelendirdi. Makalenin kendisinin aslında o kadar da kötü olmadığından bahseden Zhao, haberde Binance’in kötü oyuncularla savaşmak için kolluk kuvvetleriyle nasıl işbirliği yaptığının anlatıldığını ancak bir şekilde olayların kötü yorumlandığını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER