A3 Haber

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Süleyman Soylu’dan özür diledi

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Süleyman Soylu’dan özür diledi

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Süleyman Soylu’dan özür diledi
Mayıs 13
12:53 2021

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Süleyman Soylu’nun sözlerinin ardından özür diledi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu.  Yalıkavak Marina için “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” diyen Mehmet Ağar, sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Ağa konuyla ilgili şunları söyledi:

 “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığı ve sinirliliğinden bir sürçülisan söz konusu. Emniyet mensubu arkadaşlarımız Bugün Türkiye’de organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar. Dolayısıyla Bu tabiri kullanmam fevkalede yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle Sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Devlet her konuda her yerde vaziyete hakim. O bir kızgınlıkla ağzımızdan o anda çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum ben. Saygı Bey’i de aradım ben. Kendisine de buradan teşekkür ederim. Bu konuyu uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. İnsan ne kadar tecrübeli de olsa kızgınlıkla hata yapıyor. Hatam budur benim, ben de bunu kabul ediyorum.”

Ağar ne demişti?

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Yalıkavak Marina’yı aldığı iddiasıyla olarak dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunmuştu.

Ağar’ın açıklamaları özetle şöyleydi:

“Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri  marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır.”

Soylu’nun tepkisi

Soylu, Ağar’ın ifadelerine bugün yaptığı bir paylaşımda tepki göstermişti. Soylu’nun ifadesi şu şekildeydi:

“Bu süreçte “belki dil sürçmesidir” diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER