Site icon A3 Haber

İBB’den kayıp atlarla ilgili yeni açıklama: Bakanlığın genelgesi sorumluluğu bizden alıyor

Kayıp atlar konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesinde atıfta bulunularak “Sevkiyat başladığı andan itibaren İBB’nin herhangi bir yetki veya sorumluğu kalmamaktadır” dendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kayıp atlar konusunda yeni bir açıklama yaptı. ‘Tek Tırnaklı Hayvanların Tanımlanması ve İzlenmesine Dair Yönetmelik’, ‘Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi’, ‘5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ ve ilgili yönetmeliklerine vurgu yapılan açıklamada “Teslim edilen atların sorumluluğu İBB’den düşüyor. Bütün mevzuat bundan sonraki süreci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı yükümlü tutuyor” dendi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“1179 atı satın alan İBB, sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Belediye Meclisi kararıyla sahiplendirme işlemlerini başlattı. Toplam 860 atın sahiplendirildiği süreç, şeffaflık temelinde ve yasalara uygun bir şekilde yürütüldü. Mikroçipleri takılıp sağlık raporları alınarak sevkiyatı yapılan atlar, ilgili kurumlara protokolle teslim edildi.”

“Bakanlığın genelgesi sorumluluğu İBB’den alıyor”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18 Şubat 2021 tarihli, ‘Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi’, nakil öncesi atların muayene edilmesi, sağlık raporunun ve sevkiyatına izninin verilmesi konusunda resmi veteriner hekimi görevlendirdiği belirtilen açıklamada “Yine aynı genelgeye göre il dışı sevklerde de varış yerindeki sorumluluk, hayvanın işletmesinin bağlı bulunduğu bakanlığın il ya da ilçe müdürlüğüne devrediliyor. Varış işletmesinde hayvanın yeni pasaportunun düzenlenmesini, bakanlık teşkilatlarıyla sınırlıyor” ifadesi yer aldı.

Yaşanan tartışmalar üzerine İBB, süreçle ilgili olarak şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Atların kimliklendirilmesi ve izlenmesi işi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluğunda”

Exit mobile version