Site icon A3 Haber

Şehir plancılarından “İzmir depremi” açıklaması: Yurttaşların borçlandırılmaları hakkaniyete aykırıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir’de meydana gelen ve çok sayıda binanın yıkılmasına neden olan depremle ilgili açılama yaptı.  Açıklamada, ” Vatandaşların, sorumlusu olmadıkları bir durumdan yaşadıkları mağduriyet nedeniyle borçlandırılmaları hakkaniyete aykırıdır. Yeniden borçlanma olanağı bulunmayan vatandaşlar veya sermaye için çekici olmayan bir bölgede yer alan taşınmazların malikleri açısından bu uygulamaların hiçbir anlamı olmayacaktır. Vatandaşları fırsatçı sermaye ile baş başa bırakan bu anlayışı savunmak mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.  

A3Haber Merkezi| Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir’i de etkileyen 30 Ekim tarihli Sisam – Kuşadası depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan uygulamalara ilişkin  basın açıklaması yaptı. “Deprem nedeniyle yaşanan mağduriyetlerde gerçek sorumlu kim? Mağduriyetler nasıl giderilmeli?” başlıklı açıklamada,  “Vatandaşların, sorumlusu olmadıkları bir durumdan yaşadıkları mağduriyet nedeniyle borçlandırılmaları hakkaniyete aykırıdır” denildi.

ŞPO İzmir Şubesi açıklamasının sonunda, “Kentlerimizin toplum ve doğa yararı dikkate alınarak planlanması mümkündür! Sermayeye sunulan  Şehir Hastaneleri, Yeni Otoyol Projesi, Çeşme Projesi, büyük ölçekli kentsel projelere ayrılan kamu kaynakları ile kentlerimizde var olan sorunların önemli bir kısmının çözülebileceği tartışmasız bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklama şöyle:

Exit mobile version