A3 Haber

Muharrem İnce bugün harekete geçiyor

Muharrem İnce bugün harekete geçiyor

Muharrem İnce bugün harekete geçiyor
Mayıs 17
09:55 2021

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’nin, Memleket Partisi’nin kurulması için bugün başvuru dilekçesi vermesinin beklendiği belirtildi.

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’nin, Memleket Partisi’nin kurulması için bugün başvuru dilekçesi vermesinin beklendiği belirtildi. 18 Mayıs’ta, genel merkez binası açılışı ile partinin tanıtımı yapılacağı kaydedildi. Odatv’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapılmasının ardından salı günü parti yönetiminin seçilmesi bekleniyor.

Genel başkanlık koltuğuna oturacak olan İnce’nin, 15 kişilik Merkez Yönetim Kurulu oluşturacağı kaydedildi. 10 kişilik bir disiplin kurulu belirlenecek partide, dört genel başkan yardımcılığı ve bir genel sekreterlik olacak.

Kurucular kurulunda daha önce CHP’den istifa eden üç milletvekilinin yanı sıra eski futbolcu Ümit Özat, Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç gibi isimler bulunuyor. Muharrem İnce, partisinin kuruluşunu ilan ettikten sonra ise il gezilerine devam edecek. Kasım ayında partinin ilk kurultayı gerçekleştirilecek. Kurultayla birlikte parti meclisi oluşturulacak. Kasım ayına kadar şehir teşkilatlanmaları gerçekleştirilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER