A3 Haber

Nikah dairelerinde yoğunluk: “Bu gidişle önce balayına gideceğiz, sonra evleneceğiz”

Nikah dairelerinde yoğunluk: “Bu gidişle önce balayına gideceğiz, sonra evleneceğiz”

Nikah dairelerinde yoğunluk: “Bu gidişle önce balayına gideceğiz, sonra evleneceğiz”
Mayıs 17
14:25 2021

Kademeli normalleşmenin ilk gününde nikah dairelerinde yoğunluk yaşandı. Şişli Evlendirme Dairesi’ne gelen vatandaşlardan biri, “16 Nisan’da evlenecektik. 21 Mayıs’a ertelemiştik. Şimdi 21 Mayıs da ertelendi. Yine sıra bekliyoruz. 15 Haziran için balayı programı almıştık. Bu gidişle önce balayına gideceğiz. Sonra evleneceğiz” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ‘kademeli normalleşme’ sürecinin başlamasıyla nikah dairelerinin önünde yoğunluk oluştu.

Tam kapanma döneminde nikah tarihi alıp, nikahlarını kıydıramayan çiftler, yeni nikah günü almak için evlendirme dairelerine geldi. Şişli Evlendirme Dairesi’ne gelen çiftler de HES kodlarını okutup, ateşleri ölçülerek tek tek içeri alındı. 1 Haziran’a kadar çiftler hafta içi iki şahit ile nikahlarını kıydırmaya devam edecek. Evangelia Bülbüloğlu, şunları söyledi:

  • “Biz nikahımızı erteledik. Koronavirüs başladığından beri bir sene kendi kafamızda ertelemiştik. 2020’de evlenecektik. 2021’e aldık. Vefatlarımız, kayıplarımız oldu. 16 Nisan’da evlenecektik. 21 Mayıs’a ertelemiştik. Şimdi 21 Mayıs da ertelendi. Yine sıra bekliyoruz. 15 Haziran için balayı programı almıştık.
  • Bu gidişle önce balayına gideceğiz. Sonra evleneceğiz. Ben zaten koronavirüs oldum. O da araya girince ertelemek zorunda kaldık. Eşim diğer nikah dairesinde bekliyor. Ben buradayım. Allah herkesin yardımcısı olsun. Zor bir durum. Eşim de denizci. İzin alması da zor. Evi dayadık döşedik. Mecbur eve geçtik, kira ödüyoruz. Şu an çok güç. Sıkıldık beklemekten.”

“İnsanlar sadece nikahta mı virüs kapıyorlar?”

Çiğdem Eskalan “Ben Sakarya’dan geliyorum. Daha önceden Şişli’de yaşadığım için buraya geldim. Nikah tamam iptal oldu. İnsanlar sadece nikahta mı virüs kapıyorlar? Bizim nikah günümüz iptal. Balayımız iptal. Tuttuğumuz ev paraları iptal. İnsanlar çift çift para ödeyecek. Her şey ertelendi. Şimdi biz gün arıyoruz. Gün yok. Kusura bakmayın da biz de cenaze gibi iki şahitle evlenecek halimiz yok” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER