A3 Haber

Bahçeli’den Kudüs çıkışı: Gücümüzün yettiği yere kadar girelim, ABD bunun önünde engelse Kürecik ve İncirlik’i boşaltalım

Bahçeli’den Kudüs çıkışı: Gücümüzün yettiği yere kadar girelim, ABD bunun önünde engelse Kürecik ve İncirlik’i boşaltalım

Bahçeli’den Kudüs çıkışı: Gücümüzün yettiği yere kadar girelim, ABD bunun önünde engelse Kürecik ve İncirlik’i boşaltalım
Mayıs 18
11:26 2021

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Kudüs’ün her karışında izimiz vardır. Kudüs bizi bilir, biz Kudüs’ü biliriz. ABD, bunun önünde engelse NATO üyeliğini tartışmaya açalım, Kürecik’i, İncirlik’i boşaltalım gitsin.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bizim inancımızda karamsarlık yasaklı alandır. İyimser olmak hayata ve hadiselere denetimsiz bakmak veya şuursuz yaklaşmak değildir. Peşin hükümlerle siyasi hesap hatalarıyla devamlı suretle felaket tellallığı yapmak; öldük , bittik yaygarası koparmak ne insan sevgisi ne de sorumluluk bilinciyle bağdaşacaktır. Türkiye salgının ateşini söndürmek maksadıyla muazzam bir direnç gösterirken arkadan dolayıp yapılan onca muhterem hizmeti karalamaya, insan üstü çalışmaları kötülemeye niyetlenmek utanma duygusu olan siyaset anlayışı olamayacaktır. Maalesef zillet ittifakı yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir. Kovid-19’dan medet umanların siyasetleri hastadır zihniyetleri ağır hasarlıdır. Özellikle Türkiye’nin Kovid-19 salgınını başarıyla yönettiğini ifade etmek vicdan sahibi herkesin görevi olmalıdır. ”

Bahçeli CHP ve İyi Parti’yi hedef aldı

“Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi bozguncudur. Milletimiz 2023 Haziran ayınca bozguncuları sandıkta bozuk para gibi harcayacaktır. Türkiye normalleştikçe zillet anormalleşecek ve kaybedecektir. ”

“Bilinsin ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin başını çektiği fitne katarı eninde sonunda devrilecektir. MHP olarak devletin ve hükümetin alacağı her kararı ve uygulayacağı her desteği destekliyoruz. ”

Bahçeli’den 19 Mayıs mesajı

“19 Mayıs aynı zamanda tam bağımsızlığa giden sürecin ilk halkasıdır. 19 Mayıs ruhu, milli onurun dirilişi, milli devletin doğuşu, çağın stratejik dengelerini gözeten akıl sağduyu ve vizyonun adıdır.

İlk adımın ruhu mahşeri vicdanda hala kor gibi durmaktadır. Gerekirse 102 yıl önceki adımı bir kez daha atarız. Yeniden Koca Tepe’ye kararg3ah kurarız, gerekirse Dumlupınar’a kadar aşkla koşarız. Yetmezse soluğu İzmir’de alırız önümüze kattığımız ne kadar hain varsa denize dökeriz. Dün yaptık, yine yaparız. Dün başardık bir kez daha başarırız. Kendimize güveniyoruz. ”

“Türk gençliği oy kaygısı değil milli şerefin istikbal meşalesidir”

“En az dün kadar bugün de lazım olan aynı ruh ve duruşun Türk gençliğine kazandırılması milli geleceğimiz aşısından hayati derecede önemlidir. Gençlik yeni düşünceler, parlak düşünceler taze güç ve dinamik kuvvetin karşılığı olarak yaşlanması mukadder olan bir toplum yapısına giren zindeliği, heyecanı, enerjiyi ve umudu ifade e3tmektedir. Ancak geleneksel bağların hızla kopuğu yerine değerlerin ikame edilemediği, dilini , tarihini, kültürünü ve çağı yeterinde benimsememiş gençliğin milletimizin geleceğine katkı sağlamasını beklemek fazla iyimserlik olacaktır. Yüreği millet sevgisiyle dolu erdemli ailesine, milletine ve kendisine karşı sorumlulukların bilincinde olan ve yüksek ülküler hedeflemiş gençliğin yetişmesi halinde cumhuriyetimizin bekası güvenceye kavuşabilecektir. Bu sayede Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde lider ülke Türkiye gayesine ulaşmış olacaktır. Türk gençliğinin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi hepimizi için vazgeçilmez milli bir görev ve vatan borcudur. Türk gençliği oy kaygısı değil milli şerefin istikbal meşalesidir. Gençlerimizin her birisi başımızın tacıdır.

Türk milleti tanımı yeterinde kapsayıcı bulmayıp başka kimlik arayışlarının artış göstermesi ve bunun da özellikle zillet ittifakı eliyle hukuki ve siyasi bir karşılığa oturtturma çabası Türkiye’nin yıkımına açık çektir. Bunun gerçekleşmesi halinde toplum fertlerinin Türk milletine olan mensubiyet bağlarını kopartmadan korumak ve aynı geleceği aynı coğrafyada aynı devlet çatısı altında paylaşmayı diri tutmak imkansızdır. Bu vahim durumun hayata geçmesi halinde ise orada ne üniter devlet ne milli devlet ne Türk milleti kavramı kalacak, Türkiye’nin kurucu değerler sistemi bütünüyle ortadan kalkacaktır. Karşılaşılan tehdit milletimizin bin yıllık kardeşliğini, ve milli kimliğini ayrıştırmaya yönelik sosyolojik kırılma sorunudur. Ayrıca üniter devletimize yönelik egemenlik paylaşımı ve topraklarımızın bir bölümünü yönetememe riskinin baş göstereceği siyasal ufalanma tehlike3sidir. HDP ile takviye edilmiş zillet ittifakının gizli gündemi bize göre budur. Kalbinde Türkiye sevgisi ve heyecanı taşıyan herkes namuslu ve kararlı bir tavır belirlemek, ve durumu tarafını belirlemek zorundadır. Türkiye’nin milli devlet niteliği, üniter yapısı ve toprak yapısı her şeyin üzerindedir. ”

“Türk milleti kimliğinde birleşerek milli varlığa vücut veren bütün vatandaşlarımızı milletimizin eşit ve onurlu evlatları olarak görüyoruz. Kimsenin etnik kökeniyle, diliyle, diniyle ilgilenmeyen bunları sorgulamayan bir yaklaşımı öteden beri savunuyoruz. Türkiye’nin milli birliğini korumada gösterdiğimiz hassasiyet bütün vatandaşlarımızın cennet vatanımızda kardeşçe yaşamları için sarf ettiğimiz gayret esasen iflah olmaz MHP karşıtlarının dahi inkar edemeyeceği bir gerçektir. “

Birleşmiş Milletler veya İslam ülkeleri öncülüğünde oluşturulacak bir koruyucu gücün çatışma ve gerginlik alanlarına konuşlandırılarak saldırıların engellenmesi acilen gündeme alınmalıdır. Kudüs’e Birleşmiş Milletler veya İslam ülkelerinin katılımıyla teşekkül edecek bir koruyucu güç planlanmıyorsa, o zaman tarihin sesine kulak verilmeli, medeniyetler şehri Kudüs’ün ruhunu ve dokusunu bilen Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir. Çağrı olursa biz gidelim, biz koşalım, hızır gibi yetişelim, gücümüzün yettiği yere kadar girelim, nihai olarak akan kanı durduralım; huzur, istikrar ve güvenliği el birliğiyle, güç birliğiyle temin edelim.

Kudüs’ün her karışında izimiz ve eserlerimiz vardır. Kudüs bizi bilir, biz Kudüs’ü biliriz.

Şayet ABD bunun önünde engelse NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Küreciği de, İncirliği de boşaltalım.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER