A3 Haber

Putin’den İsrail ve Filistin açıklaması: Şiddeti durdurun

Putin’den İsrail ve Filistin açıklaması: Şiddeti durdurun

Putin’den İsrail ve Filistin açıklaması: Şiddeti durdurun
Mayıs 18
12:20 2021

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ile Filistin arasındaki şiddetin sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

Yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya gelen Putin, Filistin ile İsrail arasındaki şiddetin durdurulmasının zorunlu olduğunu, çatışmaların çok sayıda kişinin ölümüne yol açtığını belirtti.

Putin, “Filistinliler ve İsrailliler arasında çatışmaların patlak vermesi siviller arasında çok sayıda can kaybına neden oldu, ölenler arasında çocuklar da var. İki taraftan da şiddet eylemlerinin sona ermesi ve BMGK’nın ilgili kararları doğrultusunda aktif çözüm arayışına girilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Putin, bölgede artan gerginliği endişe ile takip ettiklerini söyledi.

‘Dördüncü aşımız sivil dolaşıma girecek’

Küresel pandemiyle mücadelede başka ülkelerle işbirliğine hazır olduklarını belirten Putin, “Koronavirüse karşı hızlı bir şekilde üç adet etkili aşı geliştirmeyi başardık. Yakında dördüncü aşı da sivil dolaşıma girecek, aşılama hızı artacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan İsrail ve Filistin’e çatışmaya son verme çağrısı

Karşılıklı olarak fayda sağlayacak işbirliğine açık olduklarını belirten Putin, istisnasız her ülke ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.
Putin, “Eşitlik prensibi doğrultusunda, karşılıklı çıkar gözeterek, içişlerine müdahale etmeksizin, eşit ve sarsılmaz güvenliği, dürüst ve adil ekonomik işbirliğini destekleyerek; haksız rekabet, siyasi yaptırımlar ve kısıtlamalar olmadan istisnasız her ülke ile birlikte çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

‘Silah kontrol sisteminin bozulması ve terör dünyadaki durumu zorlaştırıyor’

Putin, “Ne yazık ki dünyadaki durum eskisi gibi istikrarsız ve hatta daha da zorlaşıyor, bunu görüyoruz. Bu sadece hepimize büyük zarar veren, milyonlarca insanın hayatına mal olan, tüm iş alanlarında derin değişikliklere yol açan koronavirüs salgını ile ilgili değil. Stratejik istikrar ve silah kontrol sisteminin bozulması, terörün yine kafasını kaldırması, uluslararası bilgi güvenliği ile ilgili sorunlar da daha az endişe verici değil” ifadelerini kullandı.

Rus lider, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar, Afganistan ve Libya’daki krizlerin de dünyadaki durumu zorlaştıran etkenlerden olduğunu ekledi.

“Ülkeleri, BMGK daimi üyeleri ve ilgilenen tüm tarafları koordine bir şekilde çalışmaya çağırıyoruz” diyen Putin, barış, güvenlik ve sürdürülebilir küresel gelişimin ancak uluslararası toplumun çabaları ile mümkün olduğunu vurguladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER