A3 Haber

Sedat Peker’in “Milletvekili istedi, ben yaptırdım” dediği Hürriyet gazetesi baskınında neler yaşanmıştı?

Sedat Peker’in “Milletvekili istedi, ben yaptırdım” dediği Hürriyet gazetesi baskınında neler yaşanmıştı?

Sedat Peker’in “Milletvekili istedi, ben yaptırdım” dediği Hürriyet gazetesi baskınında neler yaşanmıştı?
Mayıs 20
12:23 2021

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2015 yılında Hürriyet gazetesine yapılan saldırının AKP’li bir vekilin ricasıyla kendisinin gerçekleştirdiğini iddia etti. İŞte hürriyet gazetesine gerçekleşen saldırının detayları…

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2015 yılında Hürriyet gazetesine yapılan saldırının AKP’li bir vekilin ricasıyla kendisinin gerçekleştirdiğini iddia etti.

Bugün yayınladığı videoda Peker, 2015 yılında Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı “bir milletvekilinin ricasıyla kendisinin yaptığını” söyledi. Peker videoda şu ifadeleri kullandı:

“Pamıkörenin ekibi dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırttım. Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller, dediler. Evet ben gönderdim. Savcılar al delil itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye.”

AKP’li Abdurrahim Boynukalın, organize suç örgütü elebaşı hükümlüsü Sedat Peker’in “2015 yılında Hürriyet gazetesine düzenlenen baskını bir AKP milletvekilinin ricasıyla yaptırdığı” açıklaması üzerine “Umarım isim verir” dedi ve saldırıyla ilgisi olmadığını savundu.

Hürriyet gazetesi binası baskınında ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atv – A Haber ortak yayınında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken dile getirdiği, “Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa’yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu” sözlerinin yanlış yansıtıldığı iddiasının ardından Hürriyet gazetesine yaklaşık 150 kişilik bir grup saldırmıştı.

7 Eylül 2015’te saat 23:30 sıralarında Bağcılar’daki Hürriyet binasının önünde toplanan, binaya taş atan, ardından binanın döner kapısını ve bazı camlarını kıran saldırganlar binanın içine girerek çevreyi tahrip etmişlerdi. Grup polisin müdahalesi ile bina dışına çıkarılmıştı.

O dönem Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Sedat Ergin ile Yayın Koordinatörü Emre Oral, saldırı haberinin ardından gece yarısı gazete binasına gitmişti.

Hürriyet gazetesi önünde gece çekilen görüntülerde, AKP Gençlik Kolları Başkanı, İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın kalabalığa hitap eden bir konuşma yaptığı da görülmüştü. Boynukalın burada, “Bu noktadan sonra HDP’nin PKK’yla, PKK’nın Zaman Gazetesi ile, Zaman Gazetesi’nin de Aydın Doğan’la hiçbir farkı kalmamıştır” diye konuşmuş ve şunları kaydetmişti:

“Hepsi birer terör örgütüdür. Ve bu adamlara karşı bizim söyleyeceğimiz tek bir şey vardır. Her şeyi Cumhurbaşkanı, başkan olamadığından dolayı yapıyor diyorlar. Biz de şunu söylüyoruz. 1 Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız.”

Boynukalın, konuşmasının sonunda kitleye teşekkür ederken, ”Allah’ın izniyle, sadece Aydın Doğan medyası değil, bütün HDP’siyle, PKK’sıyla, bütün terör örgütleriyle ve ilk başta da Fethullahçı terör örgütüyle, biz başkan yaptırdıktan sonra onlar da defolup gidecek” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER