A3 Haber

AA’yı “kahpelik” ve “şerefsizlik” diyerek hedef alan Soylu’nun danışmanından geri adım

AA’yı “kahpelik” ve “şerefsizlik” diyerek hedef alan Soylu’nun danışmanından geri adım

AA’yı “kahpelik” ve “şerefsizlik” diyerek hedef alan Soylu’nun danışmanından geri adım
Mayıs 21
22:18 2021

AA Genel Müdürü’nü istifaya davet eden Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan twitter hesabını kapattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan’dan Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın bakanlara sorduğu Süleyman Soylu sorusunun ardından Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz’e istifa çağrısı gelmişti.

Yıldırımhan, AA’nın yaptığını kahpelik olarak değerlendirerek şunları söylemişti:

“AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmişritir. #anadoluajansi”

 

Musab Turan’ın işten çıkarılmasının ardından ikinci bir açıklama yapan Yıldırımhan, “Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir” dedi.

Yıldırımhan, ikinci açıklamasının ardından da Twitter hesabını kapattı.

Ne olmuştu?

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın bakanım. Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakro bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı?

Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER