A3 Haber

Mustafa Sarıgül: Ekonomi o kadar kötü ki, leblebi yesem boğazımda kalır

Mustafa Sarıgül: Ekonomi o kadar kötü ki, leblebi yesem boğazımda kalır

Mustafa Sarıgül: Ekonomi o kadar kötü ki, leblebi yesem boğazımda kalır
Mayıs 21
18:44 2021

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Çorum’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sarıgül, ekonomiyi eleştirerek “O kadar kötü ki, leblebi yesem boğazımda kalır” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Çorum’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Duvar’da yer alan habere göre, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, “Ekonomi o kadar kötü ki, leblebi yesem boğazımda kalır. Çorum’u üzgün çiftçilerimizi ise mutsuz görmenin üzüntüsü içerisindeyim. Tek çare iktidarın yıktığı binanın çatısını onarmamız lazım. Çorum ‘un tuğlasıyla yeni iktidar binamızı örmemiz lazım. Ülkemizi Türkiye Değişim Partisi olarak dev kadromuzla düze çıkaracağız” diye konuştu.

“Beyin göçünü mutlaka durduracağız”

Parti olarak planlarından bahseden Mustafa Sarıgül, “Üniversite gençlerine karşılıksız burs sağlayacağız. İnsan kendi evladına kredi verir mi? İcraya verir mi? Bu ayıptan Türkiye’yi kurtaracağız. Beyin göçünü mutlaka durduracağız. İki Türk doktor aşıyı buldu ama onlara biz yardımcı olmadığımız için Biontech, Alman aşısı diyoruz. Keşke onlara imkân sunabilseydik de aşıyı Türkiye’de bulsaydılar. Gençlerimiz, üniversite hayatları boyunca internetlerini ücretsiz kullanabilecek. Gençler, teknolojiden vergisiz olarak yararlanabilecek” dedi.

“Tarımı ihmal eden ülke intihar eder”

Tarımı ihmal eden ülkenin intihar edeceğini söyleyen Sarıgül, tarımın Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Çiftçiye tohumu, makineyi, gübreyi bedava verip, ürün alma garantisi sağlayacaklarını anlatan Sarıgül şunları belirtti: “Otoyollara, köprülere alım garantisi var da çiftçilerimizin ürettiği ürünlere neden alım garantisi yok? O nedenle alım garantisini mutlaka sağlayacağız. Çorum’un tuğlasını marka yapmamız lazım. Nohut’u, leblebiyi mutlaka marka yapmamız lazım. Çorum, turizmin başkenti olabilir. Hitiler burada yaşadı ama bırakın dünyayı, Türkiye’deki yurttaşlarımız dahi bunu bilmiyor. Önümüzdeki günlerde ilçe ve il kongrelerimizi yaptıktan sonra Çorum’a geleceğim ve Çorumla ilgili projelerimizi sunacağım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER