A3 Haber

Erkam Yıldırım ile Venezuela’da çekilmiş fotoğraf paylaşan AKP’li Bayram: Sosyal projeleri vardı

Erkam Yıldırım ile Venezuela’da çekilmiş fotoğraf paylaşan AKP’li Bayram: Sosyal projeleri vardı

Erkam Yıldırım ile Venezuela’da çekilmiş fotoğraf paylaşan AKP’li Bayram: Sosyal projeleri vardı
Mayıs 23
19:47 2021

Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia ettiği AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın; Aralık 2020’de, Türkiye – Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti ile birlikte Venezuela’da olduğunu gösteren fotoğrafı paylaşan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ANKA’ya konuştu. Bayram, “Erkam Bey de kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil. Sosyal projeleri vardı. Filistin Camisi’nin yapım süreci vardı. Oraya destek olundu. Maarif Vakfı’nın okulunun resmidir, o. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk. Denk geldik, ondan sonra da dönüldü” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı son videoda, uyuşturucu ticaretinde güzergahın değiştirilmesi için Venezuela’ya gidildiğini ileri sürerek, “Venezüella’ya kim gitti? Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım” iddiasında bulundu.

“Erkam Yıldırım, Meclis heyeti ile Venezuela’da”

ANKA’dan Sinan Tartanoğlu ve Gürkan Demirtaş’ın haberine göre, Peker’in iddiaları tartışılırken, AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın, 7 Aralık 2020 tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında yer alan bir fotoğrafta, Peker’in açıklamalarında işaret ettiği Erkam Yıldırım’ın da olduğu görüldü. “Türkiye Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetimiz ile birlikte Caracas’ta Türkiye Maarif Vakfı okullarını ziyaret ettik” diyen Bayram’ın mesajı Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği tarafından da paylaşıldı.

“Kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil”

AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Venezuella Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram, ANKA Haber Ajansı’nın konuyla ilgili sorularını yanıtladı. 4 Aralık 2020 tarihinde, cuma günü Türkiye Dostluk Grubu olarak Venezuela’ya gittiklerini dile getiren Bayram, şöyle konuştu.

Erkam Bey de kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil. Böyle resmi ziyaretlere iş adamları da katılıyor, DEİK gibi… Burada da Erkam Bey, kendi imkanları ile heyet dışında bir katılım gösterdi.”

 

“Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk”

“Sosyal projeleri vardı. Filistin Camisi’nin yapım süreci vardı. Oraya destek olundu. Maarif Vakfı’nın okulunun resmidir, o. Hastane vardı, pandemi nedeniyle sıkıntıları vardı. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk. Denk geldik, ondan sonra da dönüldü.

“Ülkemize iktidarımıza bu tip hezeyanlar içinde isnatlarda bulunuyor”

Bayram, Peker’in iddiaları ile ilgili olarak da “Terör örgütü üyesi, ülkemize iktidarımıza bu tip hezeyanlar içinde isnatlarda bulunuyor. Milli güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Bu kimsenin yanına kar kalmaz, çamur at izi kalsın mantığı ile bir yere varılmaz” dedi.

CHP’li Kılınç: Doğrudan bana yapılmış bir davet değil

Aynı tarihlerde Venezuela’da olan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ise ANKA’ya şunları söyledi:

Ben Venezuela Dostluk Grubu üyesi değilim. Seçimlere, uluslararası gözlemci olarak davet edildim. Venezuela Büyükelçisi’nin özel daveti, Venezuela seçim kurulu daveti üzerine gitmiş oldum. O arada TBMM Dostluk Grubu’nun da gideceği iletildi bana. Aynı uçakla gittik.

Ben seçimlerle ilgilendim, seçimlerle ilgili bilgileri derledim. Sözü edilen programda ben bulunmadım. Bir ülkeye gidildiğinde, ülke ile ilgili davetler olur. Büyükelçilik ile istişare içinde yürütürsünüz, tercihen katılırsınız. Sözü edilen görüntülerin olduğu davet, doğrudan bana yapılmış bir davet değil. Benim de icabet ettiğim bir program değil. Ben seçimlerle ilgili bütün programlara katıldım.

Sedat Peker ne demişti?

Sedat Peker Youtube’da yaptığı açıklamaları şunları söylemişti:

  • “Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela’da kaldı.
  • Binali Bey’in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye’ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde.
  • Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım’ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında.
  • Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım’ın Süleyman Soylu’nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.
  • Bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER