A3 Haber

İsviçre’de Filistin’e destek yürüyüşü

İsviçre’de Filistin’e destek yürüyüşü

İsviçre’de Filistin’e destek yürüyüşü
Mayıs 23
19:13 2021

İsviçre Basel’de  İsrail işgalciliğine karşı Filistin’le dayanışma yürüyüşü yapıldı. Filistinli ve İsviçreli kuruluşlar tarafından çağrısı yapılan, Bir-Kar’ın da aralarında olduğu Türkiyeli örgütlerin destek verdiği yürüyüşe çoğunluğu gençlerden oluşan bini aşkın kitle katıldı.

Seyhan Uludağ – İsviçre | Kitlenin saat 17’de Drei Rose meydanında toplanmasının ardından, Almanca yapılan konuşmada İsrail’in Apartheid saldırı ve işgaline, Filistin direnişinin haklılığına vurgu yapıldı. Konuşmanın ardından kitle yürüyüş için harekete geçti. Filistin bayrak ve flamalarının taşındığı yürüyüş boyunca, İngilizce “Free Palestine!” (Özgür Filistin) sloganı sıklıkla atılan slogan oldu. Coşkunun çok yüksek olduğu eylemde yürüyüş boyunca sloganlar hiç susmadı.

Basel’de  İsrail işgalciliğine karşı Filistin’le dayanışma yürüyüşü yapıldı. Filistinli ve İsviçreli kuruluşlar tarafından çağrısı yapılan, Bir-Kar’ın da aralarında olduğu Türkiyeli örgütlerin destek verdiği yürüyüşe çoğunluğu gençlerden oluşan bini aşkın kitle katıldı.

Kitlenin saat 17’de Drei Rose meydanında toplanmasının ardından, Almanca yapılan konuşmada İsrail’in Apartheid saldırı ve işgaline, Filistin direnişinin haklılığına vurgu yapıldı. Konuşmanın ardından kitle yürüyüş için harekete geçti. Filistin bayrak ve flamalarının taşındığı yürüyüş boyunca, İngilizce “Free Palestine!” (Özgür Filistin) sloganı sıklıkla atılan slogan oldu. Coşkunun çok yüksek olduğu eylemde yürüyüş boyunca sloganlar hiç susmadı.

Yürüyüşte provokatif bir şekilde ösö pankartı açıldı ESP Ezilenlerin Sosyalist Partisi müdahale etti. Yaşanan kısa bir arbedenin ardından sözü geçen flama o kişinin elinden alındı.

Havanın güzel olmasının da etkisiyle yürüyüş güzergâhı oldukça kalabalıktı. Kafelerde oturan, çevrede bulunan insanlar sıklıkla eylemcilerle dayanışma gösterdiler ve yer yer atılan sloganlara eşlik ettiler.

Yürüyüş boyunca,  İsrail’in emperyalistlerin desteği ile işgali 70 yıldır sürdürdüğüne vurgu yapılarak, Filistin davasının haklılığına işaret edildi. Almanca sıklıkla atılan “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” sloganı ile Filistin davası ile dayanışma dile getirildi.

Basel’in en kalabalık yerlerinden geçerek bitiş yeri olan Barfüserplatz’a gelindiğinde kitleye başlangıçtaki aynı coşku hala hakimdi.

Burada yapılan konuşma ve atılan sloganların ardından yürüyüş sona erdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER