A3 Haber

Ömer Çelik: AK Parti MYK’sı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırımla ilgili iddiaları reddetmektedir

Ömer Çelik: AK Parti MYK’sı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırımla ilgili iddiaları reddetmektedir

Ömer Çelik: AK Parti MYK’sı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırımla ilgili iddiaları reddetmektedir
Mayıs 26
17:09 2021

AKP Sözücüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “AK Parti MYK’sı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırımla ilgili iddiaları reddetmektedir” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a yönelik iddialarıyla ilgili olarak, “Ak Parti olarak iddiaları güçlü şekilde reddediyoruz” dedi.

“Türk siyasi hayatının referansının illegal yapılar olmaması gerektiğini belirtiyoruz” diyen Çelik, siyasi demeç verirken suç örgütü liderini referans almanın ‘vahim bir durum’ olduğunu savundu ve “Siyasetinin içindeki saldırı gayri meşru alandan geldiği için kategorik olarak reddedilmelidir. Suç örgütlerini referans alanlar kendilerini suç örgütlerine kullandırıyor demektir” ifadelerini kullandı. Çelik, “Arkadaşlarımızın yanındayız” mesajı verip, elinde bilgi ve belge olanları konuyu yargıya taşımaya çağırdı.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • AK Parti MYK’sı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırımla ilgili iddiaları reddetmektedir
  • Siyasetinin içindeki saldırı gayri meşru alandan geldiği için kategorik olarak reddedilmelidir. Türk siyasetinin referans alanı hiçbir zaman illegal yapılar olmamalıdır.
  • Hiç kimse illegal alandan yapılan açıklamaları siyasi hesaplaşmanın alanına dönüştürmesin. Elinde bilgi olan, belge olan siyasetini yapsın, yargıya taşısın.
  • İllegal mafyatik adamların siyasette referans olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alanda yöneltilen iddiaları malzeme olarak kullanmak gibisinden tarihi bir hata yaptılar.”
  • “Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır. Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER