A3 Haber

TBMM’de “Erdoğan” tedbirleri: Çalışanlar alınmıyor, vekillere kimlik soruluyor

TBMM’de “Erdoğan” tedbirleri: Çalışanlar alınmıyor, vekillere kimlik soruluyor

TBMM’de “Erdoğan” tedbirleri: Çalışanlar alınmıyor, vekillere kimlik soruluyor
Mayıs 26
20:49 2021

AKP grup toplantısı nedeniyle Meclis ana binaya personel ve danışmanlar alınmadı. Muhalefet partileri duruma tepki gösterirken CHP’li Engin Altay, “Korkmasın, biz onu koruruz!” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısı için Meclis’e geldiği günlerde alınan güvenlik önlemlerine yenisi eklendi.

Gazete Duvar’ın haberine göre; AKP Grup toplantısının yapıldığı Meclis ana binaya giriş-çıkışlar kontrol altına alınarak binaya grup çalışanları, danışmanlar alınmadı. HDP Grup Başkanvekili milletvekillerine dahi kimlik sorulduğunu söyledi, su istediğinde “Bugün grup var, bize kesin talimat var, biz su getiremiyoruz” denildiğini anlattı.

Yaşanan durumu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bugün CHP Grubu olarak bir sürü çalışmamız aksadı. Bizim personelimizin Meclis’e girişine bugün engelleme yapıldı; eminim diğer siyasi partilere de yapılmıştır. Neymiş efendim, Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecekmiş; buyursun, gelsin. Bin kere söyledim, korkmasın, biz onu koruruz! Ama Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecek diye Meclis’te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Benim bir sürü personelim Meclis’e girememiş” dedi.

“Cumhurbaşkanı Meclis’e gelmeye korkuyorsa yazı ki yazık!”

Meclis Başkanvekili aracılığıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a seslenen Altay, “Cumhurbaşkanının özel olarak gittiği toplantılarda alınan sıkı güvenlik önlemleri beni bağlamaz. Ama ben, Cumhurbaşkanı Meclis’teyken özel kuvvetlerin Meclis’in çatısında patır kütür kiremitleri kırmalarına daha fazla tahammül edemem. Türkiye Cumhurbaşkanı Meclis’e gelmeye korkuyorsa yazık ki yazık, vah ki vah!” dedi.

“Kendi kulisimizde su içemiyoruz”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e gelişinde sıkıyönetim ilan edildiğini belirtti, bahçe kapısından geçen bazı milletvekillerinin, “Kimliğiniz nerede, nerenin vekilisiniz, sisteme gireceğiz? Buradan geçemezsiniz” diye durdurulduğunu anlattı. Grup personelinin de içeri alınmadığını anlatan Beştaş, grup saatinde Meclis bahçesinde kendisine, “Bugün grup var, bize kesin talimat var, biz su getiremiyoruz” denilerek su verilmediğini söyledi.

Beştaş şunları kaydetti:

“Kendi kulisimizde su içemiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geldiği durum budur. Biz vesayet derken, tek adam derken, totaliter rejim derken, faşizm derken tam da bunu söylüyoruz. Yani milletvekilleri bu Meclis’e kimlik sorularak girecekse, milletvekili boğazı kuruduğu için su içemeyecekse bunun adını ben iktidar partisi milletvekillerine soruyorum.  Sonra itiraz ettim, “Ben su içmek istiyorum. Lütfen, bir sorar mısınız, su içebilir miyim?” dedim biraz da ironiyle. On dakika sonra gelip bana bir bardak su verdiler. Tanık vekiller de var. Yani bu resim bir utanç resmidir, bunu bitirelim.

“Personelimizin koridora çıkması dahi yasaklanıyor”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da Cumhurbaşkanının Meclis’e gelişinde bu kadar tedbire gerek olmadığını söyledi:

“Personelimizin koridora çıkması dâhi yasaklanıyor. Size Külliye’yle ilgili “saray” dediğimizde diyorsunuz ki: “Orası saray değil, orası milletin evidir.” Türkiye Büyük Millet Meclisi de milletin evidir. Milletin evini bu hâle getirenler, Külliye’yi acaba ne hâle getirmişlerdir?” diye sordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER