Site icon A3 Haber

“Dezenfektan üretimi yapacağız” diyerek kaçak rakı imalathanesi kurdular

PENDIK'TE DEZENFEKTAN URETIMI YAPILYOR SUSU VERILEREK, SAHTE ICKI IMAL EDILEN DEPOYA BASKIN YAPILDI. 6 TON 525 LITRE ETIL VE METIL ALKOL ELE GECIRILEN DEPODA BULUNAN 2 KISI, GOZALTINA ALINDI. KAMERAYLA SANIYE SANIYE KAYDEDILEN BASKINDA ELE GECIRILEN MALZEMELER, ISTANBUL EMNIYET MUDURLUGU VATAN YERLESKESI'NDE SERGILENDI. FOTO: ZEKI GUNAL-ISTANBUL -DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri piyasada satılan kaçak rakılarla ilgili çalışma başlattı. Şüphelilerin, dükkanı “dezenfektan üreteceğiz” diyerek kiraladığı anlaşıldı.

Gelen bir ihbarda, İstanbul Pendik’teki sanayi sitesinde kaçak içki üretildiği yer aldı. Polis dükkânı takibe aldı. Sahte içkilerin burada üretildiği, şişelendiği ve piyasaya dağıtıldığı tespit edildi.

DHA’nın haberine göre, operasyonda 6 bin 525 litre etil ve metil alkol, 10 fiber tank, 15 bin boş cam şişe, 700 şişe etiketi, 8 bin şişe kapağı, bir damıtma kazanı, nir dalgıç pompa ve kokuyu dağıtmak için kullanılan iki vantilatör ele geçirildi.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre ise şüphelilerin söz konusu imalathaneyi “Dezenfektan üretimi yapacağız” diye kiraladıkları belirtildi. İki şüpheli gözaltına alındı.

dükkânı kiralayan ama kaçak rakı imalathanesi kuran iki kişi gözaltına alındı.

Exit mobile version