A3 Haber

Sedat Peker’in sağ, Süleyman Soylu’nun sol kolu Erdal Aras kim?

Sedat Peker’in sağ, Süleyman Soylu’nun sol kolu Erdal Aras kim?

Sedat Peker’in sağ, Süleyman Soylu’nun sol kolu Erdal Aras kim?
Mayıs 27
08:47 2021

Cumhuriyet gazetesi yazarı Terkoğlu, bugün yayımlanan yazısında, “Süleyman Soylu DP’nin genel başkanıyken, omuz omuza durduğu Erdal Aras’ın, Peker yapılanmasının omurgasını oluşturduğunu uçan kuş bile biliyordu” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında, toplumun yüzde 52.6’sının organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in söylediklerini doğru bulduğunu, yüzde 22.5’ninse gerçek dışı olarak değerlendirdiğini belirterek, “Sebebi kuşkusuz sadece Peker değil. Soylu gibi ona yanıt verenlerin, inandırıcılığını tamamen yitirmiş olması. BBC’nin bir hükümet üyesi ile konuşması da gösterdi ki, aslında Soylu’nun AKP’de de inandırıcılığı kalmadı. Sadece bu kadar değil… Soylu’nun yaptığı konuşmalar somut olaylarla yalanlandı. Sadece ortaya çıkan koruma belgesi ya da süreçlerin tanıkları değil. Peker’in yayımladığı Hadi Özışık videosu da Reşat Hacıfazlıoğlu ile konuşma görüntüleri de Soylu ile Peker arasında aracılar vasıtasıyla irtibatın olduğunu doğruluyor” diye yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde, Sedat Peker’in sağ kolu olarak adlandırdığı Erdal Aras’ı MKYK üyesi yapmasını hatırlatan Terkoğlu, şunları kaydetti:

2008 yılında Soylu, DP’nin genel başkan olduğunda, omuz omuza durduğu Erdal Aras’ın, Peker’in yapılanmasının omurgasını oluşturduğunu uçan kuş bile biliyordu. Soylu’nun bilmemesi mümkün müydü? Yoksa hatırlamamak şu sıralar daha mı iyi geliyordu? Yoksa gazetecilerin sorularına ilgisiz yanıtlar vermek, geçmişten bahsetmemenin kolay bir yolu muydu? Siyasal islamcılar “90’ları, mafyaları, Ağar’ları bitireceğiz” diye meydanlarda bağırıyordu. Düzenin sahibi oldukça onlara da birer koltuk buldu. Sonunda kendileri “bitireceğiz” dedikleri oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER