A3 Haber

AKP’li Altınok’tan AA’nın “FETÖ izi” başlıklı haberine tepki

AKP’li Altınok’tan AA’nın “FETÖ izi” başlıklı haberine tepki

AKP’li Altınok’tan AA’nın “FETÖ izi” başlıklı haberine tepki
Mayıs 28
23:51 2021

AKP’li vekil Selami Altınok, Anadolu Ajansı’nın gündeme getirdiği “Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” haberine tepki gösterdi. AA’nın paylaştığı koruma belgesini imzalayanlar arasında Selami Altınok’un adı da ‘”İl Emniyet Müdürü” sıfatıyla yer alıyordu. Altınok, haber ve paylaşılan belgeye ilişkin, “FETÖ izi bulundu” başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” dedi.

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Anadolu Ajansı’nın (AA) gündeme getirdiği, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerine ilişkin “Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Altınok, yaptığı yazılı açıklamada, “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve ‘FETÖ izi bulundu’ başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” dedi.

Altınok, şunları söyledi: “Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir. Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur.”

Anadolu Ajansı gündeme getirmişti

Anadolu Ajansı (AA), okurlarına “suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e “DHKP-C tehdidi” gerekçesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” şeklinde bir haber servis etmişti.

AA’nın paylaştığı koruma belgesini imzalayanlar arasında, bugün AKP Erzurum Milletvekili olan Selami Altınok’un adı da “İl Emniyet Müdürü” sıfatıyla yer alıyor.

Aynı şekilde dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de evrakta imzası bulunuyor. Vasip Şahin bugün Ankara Valisi olarak görev yapıyor.

Anadolu Ajansı, “Sedat Peker’e verilen koruma kararında FETÖ izi var” tweetini bir süre sonra silmişti.

Ajans, habere ait imzalı belgenin olduğu fotoğrafı da sistemden kaldırmıştı. Belge ilgili imzanın olduğu yer kesilerek paylaşılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER