A3 Haber

İddia: Torba yasa ile Cumhuriyet Savcılığı kaldırılıyor

İddia: Torba yasa ile Cumhuriyet Savcılığı kaldırılıyor

İddia: Torba yasa ile Cumhuriyet Savcılığı kaldırılıyor
Mayıs 29
18:06 2021

İstanbul Barosu’nun eski başkanı Turgut Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhuriyet Savcılığı’nı etkisiz kılacak bir torba yasa hazırlandığını iddia etti.

Turgut Kazan, paylaşımda “Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun” ifadelerini kullandı. Kazan, uzun süredir Başsavcılığın Cumhuriyet Savcılığının önüne geçtiğini ve Cumhuriyet Savcılığının takdir hakkının kaldırılarak Başsavcıya tam hakimiyet kazandırıldığını dile getirdi.

Turgut Kazan’ın ilgili paylaşımı şu şekilde:

 “Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun.

Zaten, uzun süredir Başsavcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, R. Zarrab için, böyle TAKİPSİZLİK kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve C.Savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı

Y13CD’nin 12.11.2020 günlü kararı Savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25.05.2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, C.Savcılığını C.Savcılığı olmaktan çıkarıyorlar.”

Kazan, 1988-1996 yılları arasında 4 dönem İstanbul Barosu başkanlığı görevini yürütmüştür.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER