A3 Haber

Trabzon’da yüzlerce aile riskli yapılarda yaşıyor

Trabzon’da yüzlerce aile riskli yapılarda yaşıyor

Trabzon’da yüzlerce aile riskli yapılarda yaşıyor
Mayıs 29
10:53 2021

Trabzon’da geçen yıl dere yatakları ve eğimli arazilerde 446 riskli yapı tespit edildi; ancak bu evlerde yaşayan yurttaşların sağlam yapılara geçişi hâlâ sağlanmadı. Dere taşınca evlerini terk ettiklerini söyleyen yurttaşlar, “Bizi sağlam evlere taşısınlar, korkudan kurtulalım” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu ve Samsun’u kapsayan 15 maddelik “İklim Değişikliği Eylem Planı”nı hazırlamıştı. Plan kapsamında ilk etapta, dere yatağında bulunan ve iklim değişikliği nedeniyle risk altında olan bin 950 binanın acil taşınması gerektiği belirlendi. Trabzon’da ise dere yatakları ve yamaçlarda 446 riskli yapı tespit edildi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 binden fazla aile, halen inşa edilecek yeni konutlara taşınmayı bekliyor.

Dere taşınca evleri terkediyoruz

Sürmene ilçesindeki dere yatağında riskli evi bulunan Hasan Efe, daha önce selde bazı yapıların yıkıldığını belirterek, “Geçmişte derenin önü kapandı, baraj gibi patladı. Patlayınca yukarıdaki köprüyü aldı. Benim evim de dereye yakın. Dere taşınca çıkıyoruz, evi terk ediyoruz. Yol yaptılar, dere yataklarını daralttılar. Normalde burada dere yatağının 38 metre olması lazım, 8 metreye düşmüş. Bizi sağlam evlere taşısınlar, biz de korkudan kurtulalım” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER