Site icon A3 Haber

TTB: Koronavirüse bağlı gerçek ölüm sayısı resmi verilerden yüzde 50 daha fazla

Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzlem Kurulu üyesi Doç. Osman Elbek, Türkiye’deki Koronavirüs’e bağlı ölümlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan 21 ildeki “gerçek vefat” sayılarını defin ruhsatlarından elde edilen bilgilerden bildiklerini belirterek, bu sayının 45 bin 92 olduğunu söyledi. Elbek, 21 il için geçerli olan bu sayının, açıklanan ölüm sayısından yüzde 50 fazla olduğunu söyledi.

Doç. Osman Elbek ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Azap, Açık Radyo’da Ömer Madra’nın sorularını yanıtladı.

Doç. Dr. Elbek, Türkiye’deki Koronavirüs ölümlerine ilişkin yaptığı bilgilendirmede, CHP yönetimindeki 21 ildeki belediyeden defin ruhsatlarıyla ilgili bilgilerin öğrenilebildiğini söyleyerek, “Bu 21 ilin toplam nüfusu 40 milyon 782 bin, ki Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 49’u, yarısı kabaca diyebiliriz. 15 Mart 2021 tarihi itibariyle resmi vefatımız 29 bin 552 idi Covid-19’a bağlı. Bu 21 ilin defin ruhsatlarından elde ettiğimiz veriler 21 il için 45 bin 92” açıklamasını yaptı.

Elbek, şöyle konuştu:

Exit mobile version