A3 Haber

Davutoğlu: AKP’deyken Albayrak, Soylu ve Yıldırım bana kumpas kurdu

Davutoğlu: AKP’deyken Albayrak, Soylu ve Yıldırım bana kumpas kurdu

Davutoğlu: AKP’deyken Albayrak, Soylu ve Yıldırım bana kumpas kurdu
Mayıs 31
23:42 2021

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, AKP genel başkanlığını bırakma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV’de Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Davutoğlu’nun konuşmalarından ana başlıklar şöyle:

  • İçişleri Bakanı Soylu’nun konuk olduğu programı izlerken çok üzüldüm. Konunun bana nasıl geldiğini anlayamadım. Bir kere bu iddiaların hepsi yalan. Bir kere Süleyman Soylu’ya bir teşekkür borcum var. Bunu yıllardır anlatmaya çalışıyordum. Parti içinde darbe teşebbüsüyle kumpas kuran bir ekip vardı. Bunu anlatmaya çalışıyordum. Perde gerisini devlet adamı ahlakıyla anlatmakta zorluklar yaşarken Süleyman Soylu ortaya koydu. Madem ki pandoranın kutusunu açtılar.
  • Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bu üç kişi. Bu üç kişinin hesapları farklıydı. Sedat Peker’in videolarıyla ortaya çıkan tablo, bu üç kişinin iktidar için yürüttüğü çirkin ve kirli mücadele. Tayyip Erdoğan sonrası öne geçme mücadelesi. Ben Başbakan iken terörle mücadele, reformlarla uğraşıyordum. İki seçim, üç kongre yönettim. Ben bunlarla uğraşırke, bu arkadaşlar bunlarla uğraştı.
  • Nasıl düşüreceklerinin hesabını yapıyorlardı. Bu bir itiraftı. Ben onların ihtiraslarına engeldim. Bir dalgakıran gibiydim. Şu gün dökülen şeylerin çoğu için o gün kapsamlı bir reform hazırlığındaydım. Siyasi şeffaflık, ihale yasası. Tek tek yolsuzluklar sistemik hale dönüşüyordu. Bunlara karşı mücadele yapmak lazımdı. Ben bu mücadeleye başlayınca… İlk şeffaflık yasasından söz etmem 2015’tir. Herkes benden rahatsız oldu.
  • Bu üç kişi kendi siyasi ihtiraslarına beni engel görüyorlardı. Bir taraftan devleti yönetiyordum. Sayın Binali Yıldırım başbakanlık benim hakkım diye düşünüyordu. Süleyman Soylu bir başka partiden geldi. Mustafa Şentop dahil birçok isim Süleyman Soylu hakkında bana rapor sunuyordu. Berat Albayrak partiyi mirası gibi görüyordu. Sayın Cumhurbaşkanı’nı tabiri caizse doldurdular. Sanki liderlik yarışı varmış gibi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER