Site icon A3 Haber

Yarımada Çalıştayı düzenleniyor: AKP’nin Çeşme Turizm Projesi’ne hayır mı denecek, utangaç bir evet mi?

AKP iktidarının dayattığı, geçen yıl Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından kamuoyuna açıklanan, tartışma ve tepkilere neden olan “Çeşme Turizm Projesi”, İzmir Kent Konseyleri Birliği tarafından “Yarımada’nın Sorunlarını Ortak Akılla Çözüyoruz” sloganıyla bir çalıştayda ele alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 Haziran 2021’de İzmir Kent Konseyleri Birliği ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ile birlikte “Yarımada’nın Sorunlarını Ortak Akılla Çözüyoruz” sloganıyla Yarımada Çalıştay ve Forumu düzenliyor.

Çalıştayın duyurusu şu şekilde yapıldı:

Tunç Soyer geçen yıl “Şu an için karşı çıkacağımız bir şey yok” demişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Turizm Bakanı’nın Çeşme Turizm Projesi’ni kamuoyuna duyurmasının ardından yaptığı açıklamada,  “Süreç istişare ile gidecek. İstişare kapısını Bakan Bey kendisi açtı. Biz de o kapıdan içeri girdik. Proje üzerine müzakereler yapılacak. Şu an için karşı çıkacağımız bir şey yok. Bazı itirazlarımız, önerilerimiz var” demişti.

Eleştiriler var: Neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal ev sahipliğinde düzenlenmiyor?

Kent Stratejileri Merkezi’nden Ali Rıza Avcan, merkezin kurumsal blogunda kaleme aldığı değerlendirmede, çalıştaya ilişkin kimi eleştirilerini sıraladı.

Avcan’ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

Avcan’ın yazısının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

Exit mobile version